Second Place Expo te België

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede huizenbeurzen

Reeds verschillende edities is Second Place Expo het enige trefpunt voor alle geïnteresseerden in tweede verblijven of vakantiewoningen.
Meer dan 100 exposanten, met aanbod uit 25 landen, 2500 projecten , 25.000 woningen en een resem aan zeer interessante lezingen rond “waar moet u op letten bij aankoop in uw favoriete land of bestemming”, zorgen ervoor dat Second Place het beste informatieplatform in België is.

“Het type bezoeker kunnen wij onderverdelen in 4 groepen”, zegt Henkjan Prins, project manager Fairs Consult.

De eerste groep zijn bezoekers op zoek zijn naar een tweede verblijf als pure investering. Deze groep koopt in sommige gevallen off-plan en is enkel geïnteresseerd in het rendement van de verhuur en de mogelijke waardestijging na een bepaalde periode. Vaak is deze keuze van investering interessanter dan het “spaarboekje” rendement en dit nog steeds met een zeer beperkt risico.  

De tweede groep zijn de “emotionele”  kopers. Bezoekers zijn verliefd op een bepaalde regio in een bepaald land, waar zij nu of zeker na hun pensioen van willen genieten. Zij verhuren meestal niet hun vakantiewoning en stellen deze woning enkel open voor vrienden en familie.

De derde groep bezoekers zijn een duidelijke mix van groep 1 en 2. Zij kopen én vanuit oogpunt investering én voor eigen gebruik én voor de verhuuropbrengsten. Zo zal deze groep vaak gebruik maken van een “vrienden aan vrienden” verhuur constructie. Zo weet de huurder en verhuurder precies wie er in de woning komt en van wie deze woning is. Alleen een vertrouwde groep mensen wordt toegelaten in de woning. Ook deze optie kan vaak voor zeer goede rendementen zorgen. 

De vierde en laatste groep zijn de bezoekers die op termijn willen emigreren naar een bepaald land.  De emigratie kan permanent zijn of gedurende een lange periode (6 maanden), waarbij dan meestal de combinatie met het thuisland wordt gemaakt.

Als u dus interesse hebt in een tweede verblijf in Oostenrijk genietbaar in de zomer en winter, een appartement aan de Spaanse Costa naast een golfbaan of verlekkerd bent op een exotische bestemming: Second Place is the place to be!

Toegang : 10 EUR per persoon of 5 EUR na registratie online. Kinderen onder de 12 : gratis.  De openingsuren vrijdag (16 maart) van 14:00 tot 18:00 en op zaterdag (17 maart) en zondag (18 maart) van 11:00 tot 18:00. 
Extra praktische informatie via www.secondplace.be.

Beleggen in recreatief vastgoed

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Een belangrijke vraag voor emigrant in Spanje

Geplaatst op 28-11-2019 in Emigreren

0 reacties

Reactie plaatsen