6 tips ter voorbereiding op je autovakantie

geplaatst op 31-05-2019
 Zomervakantie 
alt

Je kijkt er waarschijnlijk al weken naar uit. Nog heel even en het is tijd voor vakantie. Even samen genieten van de vrijheid, de rust en de zon. Nog fijner is het, wanneer je dat ook onbezorgd kunt doen. Met deze 6 tips ter voorbereiding op je vakantie, is dat punt in ieder geval al opgelost!

De groene kaart

Als je een autoverzekering afsluit krijg je altijd een groene kaart van de verzekeraar. Met deze groene kaart kun je overal ter wereld aantonen dat je bent verzekerd. Hoewel deze groene kaart bijna nergens meer verplicht is, is het natuurlijk wel heel handig om deze bij je te hebben. Hierop staan namelijk direct alle belangrijke gegevens, zoals je verzekeringsnummer en het alarmnummer, wanneer je schade hebt.

Pechhulp

Je wilt er natuurlijk helemaal niet over nadenken maar het kan altijd gebeuren dat je pech krijgt onderweg. Het is dan ook zeker aan te raden om je reisverzekering te checken, om te zien of je voor pech in het buitenland wel verzekerd bent.

Ongelukken

Een ongeluk kan altijd voorkomen, al wil je dat natuurlijk liever niet. Toch is het handig van te voren al na te kijken wat je moet doen in zo'n situatie zodat je, mocht het gebeuren, precies weet wat je moet doen en wat juist niet.

Veiligheid voorzorgmaatregelen

Ook niet geheel onbelangrijk is de veiligheid. Zorg er daarom voor dat je altijd een gevarendriehoek, een veiligheidshesje en een brandblusser in de auto hebt liggen. Mocht het dan zo zijn dat je met pech op de vluchtstrook komt te staan, dan kun je dat in ieder geval ook voor iedereen duidelijk maken.

Flitswaarschuwingen

Als je een navigatiesysteem in je auto hebt hangen, hou er dan rekening mee dat het in sommige landen verboden is de flitswaarschuwingen aan te hebben staan. Onder andere in België, Frankrijk en Duitsland is dit namelijk verboden.

Je verzekering checken

Heb je nog geen autoverzekering, of wil je zien of het mogelijk is deze goedkoper te krijgen? Neem dan een kijkje op een Easyswitch.nl. Daar kun je gemakkelijk je autoverzekering afsluiten en uiteindelijk de meest goedkoopste autoverzekering kiezen voor jouw situatie en wensen.

Reisartikelen.nl