Ecotoerisme heeft de toekomst

geplaatst op 30-04-2011
 Zomervakantie 
alt

De recreatieve sector is constant aan verandering onderhevig. De vakantieganger lijkt een omslag te maken naar een meer duurzame vakantie. Een term die daar vaak op aansluit is ecotoerisme. Dit is nogal een brede term. Dit kan te maken hebben met de ligging van een vakantiepark of vakantiewoning in een landelijke en natuurlijke omgeving. Het kan ook te maken hebben met de energievoorziening in een vakantiehuis of op een heel bungalowpark. Ook kan het zo zijn dat de materialen waar een recreatiewoning mee gerealiseerd is, afkomstig zijn uit natuurlijke materialen welke op ambachtelijke manier verwerkt kunnen worden in het bouwproces van een vakantiehuisje.

~Ecotoerimse voor de bewuste vakantieganger!~

Ecotoerisme is vaak ook een term voor een vakantie in een hoger prijssegment. En soms wordt de term ecotoerisme daarom nog wel een onterecht in een reclamebrochure van een vakantiepark of verhuurorganisatie toegevoegd. Voor de vakantieganger die een vankantiehuis wil huren is het dan ook van belang om zich goed te laten informeren waar de verhurende partij deze term aan gekoppeld heeft.

De trend is wel dat de vakantieganger bereidt is om meer te betalen voor zijn accommodatie als hij in ruil hiervoor ook extra voorzieningen of extra luxe krijgt. Klein vakantieparken met een persoonlijke benadering winnen snel terrein. In het huidige jachtige leven wil de recreant vooral rust en ruimte ervaren. Wij denken dan ook dat de parken die hier op een weloverwogen manier op inspringen goede jaren voor de boeg hebben.