Kaapstad regio

Kaapstad regio

Regio in Zuid-Afrika


Zelf graag uw eigen vakantiehuisje in of nabij Kaapstad huren. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen in dit deel van Zuid-Afrika kunt u desgewenst zelf online op onze website boeken.
Voor het aanbod van vakantiehuizen in Kaapstad: klik hier


Sla Kaapstad niet over tijdens uw vakantie in Zuid-Afrika

Kaapstad is weliswaar niet de hoofdstad van Zuid-Afrika, maar deze metropool is zeker de belangrijkste stad van dit prachtige land. Wie kent niet de Tafelberg, deze berg is bijna een kilometer hoog en vanaf deze berg heeft u een schitterend uitzicht over geheel Kaapstad. Als u de andere kant op kijkt ziet u de zee, of eigenlijk zijn het er twee want u bevindt zich op de grens van twee Oceanen, namelijk de Indische en de Atlantische Oceaan. Als u goed kijkt ziet u in de verte Robben Eiland liggen. Dit legendarische eiland kunt u ook bezoeken, u ziet dan met eigen ogen wat Nelson Mandela heeft moeten doorstaan tijdens zijn jarenlange gevangenschap op dit eiland.
Tijdens uw vakantie in Kaapstad is het ook een aanrader een appartement in de stad of een vakantiehuis net buiten de stad te huren.

winkelen en uitgaan in Kaapstad tijdens uw vakantie
Eigenlijk kan dit prima op dezelfde plek namelijk bij Victoria & Alfred Waterfront hier zijn prima winkels te vinden maar bovenal restaurants waar u prima kunt lunchen of eten en ook leuke barretjes waar u heerlijk een drankje kunt nuttigen tijdens uw vakantie in Kaapstad.
Het Waterfront is wel geheel ingericht op toeristen en misschien wilt u wel iets authentieker uit eten, in dat geval is Long Street een aanrader hier komen de Zuid-Afrikanen uit de middenklasse ook en dit geeft u toch iets meer het gevoel dat u zich op een ander continent bevindt. Het is ook mogelijk om een bungalow te huren vlakbij deze leuke locatie.

Zon, zee en strand, deze slogan kon bedacht zijn om Kaapstad te promoten
Het klopt inderdaad, al deze drie ingrediënten heeft Kaapstad voor vakantiegangers in petto. En het zijn ook nog eens prachtige zandstranden. Een leuke vakantiewoning huren nabij een strand is dan ook zeker een aanrader. Het aanbod van vakantiehuisjes is dan ook erg divers. Wel is het nuttig te weten dat de term vakantiepark hier minder bekend is.

Wie Zuid-Afrika bezoekt moet Kaapstad ook aandoen
Hier is geen woord aan gelogen, de prachtige land kan u blijven boeien, en ook al bent u weken op vakantie in Zuid-Afrika, u zult merken dat de dagen omvliegen. Vaak wordt als eindpunt van de vakantietrip nog een bezoek gebracht aan Kaapstad. Trek voor het bezoeken van deze levendige plaats toch minimaal vier dagen uit. Er is zoveel te zien dat u de tijd hard nodig heeft. Een appartement in of Vakantiehuisje nabij Kaapstad huren is dan ook een aanrader. U kunt dan zelf de verdere dagindeling maken. U zou bijvoorbeeld ook nog een bezoek kunnen brengen aan de wijnregio Stellenbosch, deze regio is prima per auto te bereiken vanuit Kaapstad. Hier is het ook mogelijk om een prachtig huisje midden in de natuur te betrekken.
Wij wensen u alvast veel plezier tijdens uw vakantie in Zuid-Afrika.


Toerisme

Provincie

Kaapstad regio

Oppervlakte

Aantal inwoners

Hoofdstad

Plaatsen in Kaapstad regio