Cannobio

Cannobio

Plaats in Italië

Cannobio is een leuk dorp vlak bij het Lago Maggiore gelegen. Dit beroemde Italiaanse meer is wellicht het mooiste natuurwater van het land.
Langenoten weten deze plaats goed te vinden en in het zomerseizoen verblijven er dan ook redelijk wat Nederlanders in Cannobia. Ongelijk kun je ze daar niet in geven want de ligging aan het Lago Maggiore en de goede faciliteiten maken het tot een makkelijk optelsommetje.
Er zijn prima restaurants dicht bij het water te vinden en je kunt hier te voet je prima verplaatsen. Het aanbod van vakantiehuizen in en om Cannobio is veelal in particuliere handen. Maar veel mensen vinden het leuk om een accommodatie van een Italiaan te huren en gelijk hebben ze.


Toerisme

De grandeur van het Lago Maggiore, dan is natuurlijk de voornaamste reden dat al vele decennia lang vele toeristen de vakantie doorbrengen in het dorp Cannobio. Je kunt als toerist natuurlijk heerlijk wandelen langs het meer of beter nog een bootje huren en een ontspannen rondvaart maken op het Lago Maggiore.
Wilt u een dagje ertussenuit dan is de stad Milaan een aantrekkelijk alternatief. Hier vindt u historische gebouwen en een schitterend overdekt winkelcentrum.
Voor een dagje luieren aan het meer bent u in Cannobio ook op de juiste plek want te voet kunt u het strandje bereiken.
Als u de beschikking heeft over een eigen vervoersmiddel dan is het ook aan te raden om de leuke dorpjes langs het meer te ontdekken. Leuk en afwisselend en bovenal een genot aan het oog om al deze Italiaanse grandeur aan u te zien voorbijtrekken.
Als u verblijft in Cannobio dan is het allemaal mogelijk!

Plaatsnaam

Cannobio

Aantal inwoners

circa 5.150