Lierna

Lierna

Plaats in Italië

Lierna is een Italiaans dorp welke gelegen is in de regio Lombardije. Haar bekendheid heeft het vooral daar de ligging aan het Comomeer verworven. In het zomerseizoen brengen veel toeristen uit Italië en diverse andere landen hier de vakantie door. Toch is het gezien de bescheiden afmetingen van Lierna een prima bestemming voor de toerist die genieten wil van een combinatie van zon, strand en cultuur.
Hoe staat het met de faciliteiten van dit dorpje aan het Comomeer ? Voorzieningen zoals restaurants, supermarkt en pinautomaat is aanwezig in deze plaats zelf.
Huur je een vakantiehuisje in Lierna dan is de voornaamste trekker toch wel het prachtige strand van Riva Bianca. Je kunt deze perfect per voet bereiken en je hebt een prachtig uitzicht over het Italiaanse Comomeer.  Dus zoek je diversiteit maar tegelijkertijd privacy in de regio Lombardije dan is Lierna een goede aanbeveling. 


Toerisme

Bij de echte Italiëkenner staat het Comomeer dikwijls hoog aangeschreven als behorende tot de mooiste meren van het land. Stel dat je een appartement in het dorp Lierna hebt geboekt dan zal je ongetwijfeld enkele dagen aan het strand doorbrengen. Maar waarschijnlijk ben je ook nieuwsgierig wat deze regio nog meer te bieden heeft en wil je het achterland van Lombardije verkennen.
Vanuit Lierna kun je met de ferry oversteken naar andere plaatsen aan het Comomeer zoals bijvoorbeeld Bellaggio. Ben je een echte stedenliefhebber dan kun je met de trein de modestad van Italië Milaan aandoen.
Ook het op een paar minuten rijden plaatsje Varenna bereiken, echt een plaats die je kan verrassen. Kortom voor een vakantie aan het Comomeer is het dorp Lierna een locatie waar je prima kunt verblijven. 

Plaatsnaam

Lierna

Aantal inwoners

circa 2.200