Livigno

Livigno

Plaats in Italië

Livigno is een plaats in het uiterste noorden van Italië, het is vlak bij de grens van Zwitserland gelegen en het dorp en zijn omgeving staan bekend om de perfecte omstandigheden om hier de wintersport door te brengen.
Wat minder mensen weten is dat het ook in de zomer hier prima toeven is. Het Meer van Livigno is bijvoorbeeld perfect voor watersporters. De bergachtige omgeving leent zich verder perfect voor mensen die actief bezig willen zijn tijdens de vakantie. Je kunt hier hiken, mountainbiken en ook raften is in de directe omgeving mogelijk.
Huur eens een vakantiechalet in Livigno en geniet van deze plaats en zijn natuurrijke omgeving.


Toerisme

Noord-Italië is een heerlijke plek voor de buitensporter. En als je de vakantie doorbrengt in Lombardije en er uiteindelijk voor kiest om hier in Livigno een vakantiewoning te huren dan zit je perfect en kun je van hieruit dagelijkse tripjes maken het Italiaanse (en Zwitserse) achterland in. In het winterseizoen heb je de beschikking over vele skipistes waar je helemaal los kunt gaan. Ook langlaufen kan in dit deel van Italië prima.
In de zomervakantie is Livgno ook een prima plaats om een recreatiewoning te huren want er zijn prachtige wandelroutes en voor durfals zijn er prachtige fietsroutes voor de beginnende en gevorderde mountainbiker aangelegd. Ook het Lago di Livigno is natuurlijk van absolute meerwaarde voor de toerist. Het noorden van Italië is twaalf maanden per jaar de moeite waard.

Plaatsnaam

Livigno

Aantal inwoners

circa 5.900