Miasino

Miasino

Plaats in Italië

Miasino is een dorp welke dicht aan de oevers van het Ortameer is gelegen. Deze plaats is gelegen in het noorden van Italië en wel in de regio Piemonte.
Zoek je een landelijk gelegen vakantiehuis aan een Italiaans Meer dan is deze regio het overwegen waard.
Vanuit Nederland is Miasino door haar noordelijk ligging ook goed bereikbaar voor mensen die voor een autovakantie gaan. Het Ortameer is schitterend en bovendien veel minder toeristisch dan het amper twintig kilometer verder gelegen Lago Maggiore. Perfect voor mensen die verblijven willen in een rustig en landelijke stukje Italië. Huur eens een huisje in Miasino en geniet van de rustige omgeving. De faciliteiten in dit dorp blijven beperkt tot een leuk restaurantje. Voor je boodschappen moet je één van de omliggende dorpen aandoen. 


Toerisme

Breng je de vakantie door in Miasino dan is het natuurlijk verleidelijk om de omgeving te verkennen, maar wat is er zoal te zien en doen in dit deel van de Piëmont regio ?
Het Ortameer ligt op loopafstand van Miasino en in de zomervakantie is het hier ook prima toeven. Je kunt zonnebaden aan het meer of een verkwikkende duik nemen in dit natuurmeer in het noorden van Italië.
Je kunt ook een bezoek brengen aan het  San Giulio eiland welke midden in het Ortameer is gelegen. Ben je sportief aangelegd dan is het leuk om een mountainbike te huren en de omgeving rond Miasino te verkennen. Ook voor hardlopers en wandelaars zijn er trouwens leuke routes te belopen. Ook zijn er meerdere golfcourse in deze regio te vinden. Of bezoek het Lago Maggiore eens. In minder dan een half uur is dit meer te bereiken.
Huur je een vakantiewoning in Miasino dan moet je ook de in het dorp zelf gelegen Villa Nigra een bezoek brengen. Een educatief uitje voor jong en oud!

Plaatsnaam

Miasino

Aantal inwoners

circa 900