Porlezza

Porlezza

Plaats in Italië

Porlezza is een gemeente die zijn ligging bij het Meer van Lugano heeft. Dit is een populaire vakantieregio en jaarlijks zijn er rondom het meer dan ook de nodige toeristen te vinden.
Als je in dit deel van Italië ook eens de vakantie wilt doorbrengen dan kan het huren van een vakantiehuisje in Porlezza een goede eerste stap zijn.
De plaats bestaat trouwens uit diverse dorpjes en andersoortige klein kernen; Ponna, Osteno, Valsoldo en Bene Lario om er enkele te noemen.
Het meer van Lugano is een uitstekende plek om een de vakantie door te brengen en rondom Porlezza zijn er leuke accommodaties te huur.


Toerisme

Als je in Lombardije de vakantie wilt doorbrengen dan is Porlezza een uitstekende keus. Deze bij het Luganomeer gelegen gemeente is een voortreffelijk locatie om de vakantieperiode door te brengen. Het ligt op de grens van Italië en Zwitserland, voor natuurliefhebbers een pracht gebied.
Het bergachtige landschap is uitdagend voor elke fietser en wandelaar. Neem dus je fiets en wandelschoeisel mee naar je vakantieadres in Porlezza. Door de aanwezigheid van het Meer van Lugano is het natuurlijk ook heerlijk toeven aan het water. In de zomermaanden is het heerlijk vertoeven aan of op dit meer.
Eens een stad aandoen tijdens de vakantie in dit deel van Italië? Maak een dagtripje naar Milaan, het staat bekend om zijn winkelaanbod maar heeft ook een aantal prachtige oude gebouwen.
Hoe dan ook, boek een vakantiewoning in Porlezze en ontdek het prachtige Italiaanse landschap. En ervaar dat dit deel van het land de moeite meer dan waard is.

Plaatsnaam

Porlezza

Aantal inwoners

circa 4.500