Verbania

Verbania

Plaats in Italië

De Italiaanse stad is gelegen in het noorden van het land. Om precies te zijn aan de westzijde van het befaamde Lago Maggiore. Mensen die hier de vakantie wel eens hebben doorgebracht weten dat het een heerlijke plek is met een beeldschoon meer als middelpunt.
Als u erover denkt om een vakantiehuis te huren in Verbania zult u bij aankomst bemerken dat u op een levendige maar prachtige plek uw vakantie gaat verblijven. Wilt u meer rust dan kunt u er ook voor kiezen om ietsjes buiten de stad te kiezen voor een verblijf in een landelijke gelegen agriturismo.
Met de auto kunt u een prachtige rit om dit eiland in noordelijk Italië maken. Of maak eens een ritje het achterland in, hier tref je weer een haal ander gebied aan. Kortom het is gewoon zo dat Verbania  een aantrekkelijke plek is om te verblijven tijdens de vakantie.


Toerisme

Als u de vakantie door gaat brengen aan het Lago Maggiore dan zal het u niet verbazen dat er rondom dit Italiaanse water genoeg te doen is. Er zijn prachtige dorpjes en leuke stadjes te bezoeken die aan het meer liggen. Vanaf uw vakantieadres in Verbania bent u er zo, maar niet alleen aan het meer zelf is er veel te beleven.
Natuurliefhebbers die er graag op uit trekken doen er goed aan Nationaal Park Val Grande te bezoeken. Te midden van prachtige natuur kunt u hier heerlijk wandelen, hier treft u nog de rust waar u wellicht naar op zoek bent. Italië is een prachtig vakantieland en het Lago Maggiore is één van lands mooiste wateren. Wellicht is het een idee om uw boot mee te nemen naar uw accommodatie, en heeft u geen vaartuig, geen nood, deze kunt u ook huren in één van de dorpen rondom het meer.
Dus boek eens een vakantievilla of appartement in Verbania en geniet van dit prachtige stukje Italië.

Plaatsnaam

Verbania

Aantal inwoners

circa 30.500