Franeker

Franeker

Plaats in Nederland

Franeker is natuurlijk bekend als één van de Friese steden die onderdeel uitmaakt van de vermaarde Elfstedentocht. Maar het is veel meer dan dat. Het is een plek met veel historie en een levendige geschiedenis.
Veel mensen kiezen er dan ook voor om in de buurt van Franeker een vakantiehuis te huren.
Dit kleine stadje heeft de toerist veel te bieden. Er zijn talloze oude gebouwen te bewonderen en liefhebbers van oude architectuur zullen hier een prima tijd hebben. Maar dit Friese stadje is ook erg gezellig met al die oude straatjes en steegjes. Er zijn enkele leuke winkeltjes te vinden en ook kun je gezellig uitgaan in Franeker. Sla dus tijdens uw vakantie in Friesland deze oude stad niet over.


Toerisme

Friesland is een echte waterprovincie, het mag dan ook geen bevreemding wekken dat het watertoerisme erg belangrijk is. Er zijn dan ook een aantal vakantieparken te vinden waarbij je een vakantiehuis aan het water kunt huren. Optioneel is dan vaak ook nog de mogelijkheid om er een sloep bij te huren. Vanuit deze recreatieparken is per boot het open water te bereiken.
Maar als vakantieganger is er meer voor u te zien en doen in Friesland. Er zijn tal van leuke dorpjes die je op je gemak kunt bezoeken tijdens de vakantie. Wilt u liever eens een stad bezoeken dan is de Friese hoofdstad Leeuwarden een prima optie.
Wilt u vooral de vakantie in Friesland doorbrengen voor de rust dan is een vakantiewoning huren van een particulier een goed idee. De faciliteiten van een vakantiepark ontbreken in dat geval, maar de rust en prachtige natuur maken dit  ruimschoots goed.
Alles opgeteld is de provincie Friesland een echte aanrader om eens een vakantie door te brengen. En Franeker is wellicht juist de locatie die u zoekt.

Plaatsnaam

Franeker

Aantal inwoners

circa 13.000