10 tips voor een geslaagde vakantie

geplaatst op 17-11-2016
 Zomervakantie 
alt

Het is natuurlijk fijn als je een geslaagde vakantie hebt. Na een jaar op de vakantie te hebben gewacht, druk te hebben gewerkt en veel stress te ervaren, staat de vakantie eindelijk voor de deur. Je moet nog veel doen voor je uiteindelijk richting je vakantiewoning kunt gaan, en dan moet je ook nog eens plezier hebben om een geslaagde vakantie te hebben. Maar hoe kan je nu genieten van een geslaagde vakantie? Wij hebben voor jou een aantal nuttige tips op een rijtje gezet, nuttige info voordat je overgaat tot een recreatiewoning huren.

Bedenk wat je wilt gaan doen tijdens de vakantie

Voordat je besluit waar je heen gaat op vakantie, maak je een lijstje met welke dingen je wil of kan doen op vakantie. Kies uiteindelijk de vakantie uit waar je zo veel mogelijk van je lijstje kunt afvinken, dit zorgt ervoor dat de kans op een geslaagde vakantie groter wordt. Door het samenstellen van de lijst, en het hierop uitzoeken van je vakantie, weet je ook beter wat je mee kunt nemen op vakantie.

De vakantie begint zodra je weggaat

Zodra je de deur uitstapt, is de vakantie begonnen. Zelfs als je nog een stuk moet rijden, in de trein of het vliegtuig moet zitten, het hoort allemaal bij je vakantie. Zorg dat je voldoende eten en drinken mee hebt om de reis naar je vakantiebestemming zo aangenaam mogelijk te maken. Heb je nog wat werk af te ronden? Laat dit gewoon thuis en doe dit pas als je terug komt van vakantie. Je hebt nu vakantie en dan moet je niet met werk of andere dingen bezig zijn. Lekker ontspannen afreizen richting je vakantieadres, daar gaat het om!

Laat je werk ook écht thuis

Bijna iedereen kent het wel: vlak voor je op vakantie gaat, moet je dit of dat nog even snel afronden. Durf tegen je baas (en tegen jezelf) ook nee te zeggen. Je hebt het immers druk genoeg om je vakantie voor te bereiden, en als het werk niet af is, is dat jammer. Dat komt dan na je vakantie wel weer

Ontspan tijdens je vakantie

Tijdens de vakantie is het de bedoeling om zoveel mogelijk te ontspannen. Voor de ene persoon is dit een makkie, terwijl de andere persoon er veel moeite mee heeft om zich volledig te ontspannen. Toch moet je zo ontspannen mogelijk zijn tijdens je vakantie, omdat stress de vakantie kan veranderen en onnodige ongerustheid zorgt voor een minder geslaagde vakantie.

Zorg dat je bij bent met betalen

Werk al voor de vakantie je administratie bij. Niets zorgt voor meer bederf van de vakantiepret als financiële zorgen. En als je thuiskomt van vakantie is het vakantiegevoel meteen weg als er een betaalherinnering op de deurmat ligt. Als je de administratie dus goed bijgewerkt hebt, zorgt dit voor rust, er is geen stress aanwezig en je zal ook lekkerder in je vel zitten als alle zaakjes gewoon prima op orde zijn.

Let op je voeding

Gezonde voeding zorgt voor meer energie dan snacks, snoep en koek. Daarom is het juist in de periode vlak voor je op vakantie gaat belangrijk om op je voeding te letten. Zo kom je eerder in het vakantiegevoel en kan je optimaal genieten van de vakantie.
Een goed voedingspatroon zorgt niet alleen voor een betere vakantie, het is sowieso aan te raden dit ook in je dagelijkse leven door te voeren.

Maak geen plannen voor na je vakantie

Om ervoor te zorgen dat je tijdens jouw vakantie niet bezig bent met verplichtingen die je na de vakantie hebt, moet je geen plannen maken voor na jouw vakantie. Hou de eerste dagen na de vakantie ja agenda leeg.
Wat is er lekkerder om thuis te komen na een ontspannen verblijf in de wetenschap dat je de aankomende dagen nog heerlijk kunt nagenieten van een topvakantie.

Voldoende beweging, niet alleen tijdens de vakantie

Om lekker in je vel te zitten, heb je niet alleen een gezond lichaam nodig, maar ook een gezonde geest. Als je gaat bewegen, bijvoorbeeld sporten, zal jouw lichaam actiever zijn, waardoor er meer afvalstoffen uit jouw lichaam gefilterd worden. Hoe minder afvalstoffen er in jouw lichaam zitten, hoe makkelijker je kan ontspannen. Bovendien is beweging goed voor je conditie en weerstand.

Huur een huisje met een sauna

Ook een manier om afvalstoffen uit jouw lichaam te filteren, is door een bezoek aan de sauna te brengen. Doordat je in de sauna zweet, verlies je afvalstoffen via de poriën in je huid. Hierdoor krijgt jouw lichaam weer meer energie, en het is bovendien erg ontspannend voor lichaam en geest.

Maak lange boswandelingen in de natuur

Een lange boswandeling maken is erg geschikt om tot rust te komen en te ontspannen. De natuurlijke omgeving van het bos zorgt voor rust, en bovendien neemt het stress weg.
Vaak zijn vakantiehuizen te vinden in een groene omgeving. De mogelijkheid tot het maken van een heerlijke wandeling tijdens je verblijf is dus goed mogelijk.