Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk Land in Europa

Frankrijk ligt in het midden van West-Europa en grenst onder andere aan de landen Spanje en Duitsland. De oostelijke en westelijk kuststroken zijn zeer verschillend maar beiden spectaculair te noemen.

De oostkust is meer geschikt voor de zon- en strandaanbidder en de westelijke kusstrook is een stuk grilliger en zowel wat betreft fauna alsmede de temperatuur minder geschikt voor de strandliefhebber. Huur eens een vakantiehuis in Frankrijk en ervaar de diversiteit van de verschillende gebieden.

Voor de echte natuurliefhebber is de westkust net zo interessant als de oostkust. Frankrijk is een prachtig land om uw vakantie door te brengen.

Het aanbod van vakantiehuizen in Frankrijk is sowieso prima. Op het gebied van cultuur is dit land natuurlijk ook een voorloper in Europa met zijn prachtige steden en historie.

Iedereen denkt in de eerste instantie aan Parijs, maar er zijn ook pareltjes als Bordeaux, Marseille en de (in de regio Languedoc gelegen) Middeleeuwse stad Carcasonne. In de bekendere steden van Frankrijk hebben wij in sommige gevallen ook een aanbod van appartementen die u via Recreatiewoning.nl kunt huren.

Of u nu natuur- of cultuurliefhebber bent: Frankrijk heeft in beide gevallen meer dan genoeg voor u te bieden. Voeg daarbij het prima klimaat en het kan bijna niet anders of u zult een goede vakantie hebben in dit diverse land. Voor een huuraanbod van vakantiewoningen in Frankrijk kunt u op onze website kijken. Maar ook als u op zoekt bent naar een tweede huis in Frankrijk is er op onze website aanbod te vinden.


Natuur

Het Franse landschap valt niet makkelijk in één volzin te beschrijven. U zou er dit vakantieland er simpelweg veel te kort mee doen. U kunt hoge bergtoppen tegenkomen, maar ook spectaculaire vergezichten. Prachtig en authentiek platteland met kriskras hier doorheen kleine, traditionele dorpjes die aan de kust weer afgelost worden door trendy en hippe stadjes.
Ook in deze plaatsen is het mogelijk om uw eigen vakantiehuis te huren. 

Door heel Frankrijk lopen schitterende kristalheldere rivieren en beekjes. Ook wordt de verschillende natuur versterkt door het diverse klimatologisch gestel in Frankrijk. Het noorden en delen van de westkust zijn gematigd betreffende het klimaat. Terwijl vooral het zuiden van Frankrijk valt onder het warm klimaat.

Onder invloed van de verschillende temperaturen presenteert het landschap op zijn geheel eigen wijze. Dit maakt Frankrijk het gehele jaar door tot een boeiende vakantiebestemming. Het aanbod van vakantiewoningen in Frankrijk is absoluut breed te noemen. Elke vakantieganger kan hier het vakantiehuisje van zijn voorkeur boeken.

Land

Frankrijk

Oppervlakte

circa 550.000 km2

Hoogste punt

Mont Blanc 4800 meter

Inwoners

circa 60 miljoen

Taal

Frans

Valuta

Euro

Tijdverschil

Klimaat

gematigd & Middelands zeeklimaat

Hoofdstad

Parijs