Oostenrijk

Oostenrijk

Oostenrijk Land in Europa

Oostenrijk staat bekend om zijn prachtige bergen en dit is volledig terecht.

Het land bestaat voor meer dan 60% uit bergen. Vooral het centrum van het land is een groot bergmassief. Dit maakt dit land de ideale locatie voor het huren van een vakantiehuis of chalet. 

Naast onder andere het prachtige Alpengebergte kenmerkt Oostenrijk zich door schitterende valleien, kristalheldere bergmeertjes en talrijke riviertjes die zich een weg banen door het Oostenrijkse landschap.

Ook de groene uitstraling van dit land zal menig bezoeker van dit land op het netvlies zijn blijven staan. Het land trekt het hele jaar door veel toeristen vanuit diverse omliggende landen.

In de zomermaanden wordt Oostenrijk bezocht door veel natuurliefhebbers met in meer of mindere mate een sportieve inslag. Sporten die veel beoefend worden zijn wandelen, fietsen en ook is zijn er diverse vormen van waterrecreatie, vooral de rivieren in een kano proberen te bedwingen is momenteel erg populair.

Ook de winteractiviteiten staan in het teken van bewegen maar dan steekt de skisport er met kop en schouders boven uit. Oostenrijk is één van de populairste wintersportgebieden van Europa. En in verschillende delen van het land zijn er talloze mogelijkheden om te gaan langlaufen, op de ski´s te staan of snowboarden. Zowel voor de beginnende als gevorderde wintersporten zijn er meer dan voldoende pistes. Voor de wintersporters hebben we dan ook een breed aanbod van vakantiehuizen in Oostenrijk die u op onze website online kunt reserveren of boeken.

Ook op het gebied van cultuur is er als toerist genoeg in Oostenrijk te beleven. Een echte aanrader is natuurlijk Wenen wat in feite een groot openluchtmuseum is. Trek voor deze stad minimaal vier dagen uit om haar goed te leren kennen.

Speciaal voor de vakantieganger hebben we hier ook nog een aantal appartementen in ons huuraanbod. Dit alpenland heeft ook een relatief groot aanbod voor mensen die overwegen een twee- persoons huisje te huren in Oostenrijk.
Vakantiehuizen in Oostenrijk via het internet bekijken. Zoek niet verder en bekijk ons digitaal aanbod eens!

Bent u een dusdanig fervent Oostenrijk aanbidder dan is wellicht een volgende keus om een tweede huis in Oostenrijk aan te schaffen. Dit Alpenland heeft wel zijn eigen wetgeving voor buitenlanders die in Oostenrijk vastgoed willen aanschaffen. Laat u dus goed voorlichten!


Natuur

Als er één land is wat het predicaat natuurrijk verdient dan is dat Oostenrijk. Veel groen, hoge bergen, schitterende dalen, kristalheldere meren en rivieren, gletsjers etcetra. De lijst is te lang om op te noemen. Bijkomend voordeel is dat de natuur zich door het gehele land heen bevindt. Waar u ook bent, vanaf uw vakantiewoning staat u binnen een half uur gegarandeerd midden in de Oostenrijkse natuur.

Oostenrijk doet ook erg veel om het natuurschoon te behouden en er komen steeds weer nieuwe ecologische projecten bij. Ook zijn er tegenwoordig vakantieparken die helemaal gericht zijn op ecologisch vakantievieren. Hier kunt u een vakantiehuis huren waarmee u weet dat dit het beste voor de natuur is. U draagt op deze manier er aan bij om Oostenrijk zijn natuurschoon te laten behouden.

Land

Oostenrijk

Oppervlakte

83.860 km2

Hoogste punt

Gross Glockner 3797m

Inwoners

circa 8,2 miljoen in

Taal

Duits

Valuta

Euro

Tijdverschil

Klimaat

Gematigd tot koud

Hoofdstad

Wenen