Spanje

Spanje

Spanje Land in Europa

Spanje is misschien wel het populairste vakantieland van Europa.
Prachtige steden zoals Barcelona, Valencia, Sevilla, Granada en niet te vergeten de bruisende hoofdstad Madrid.
Schitterende stranden heeft Spanje te bieden en dat in verschillende gebieden met natuurlijk de Costa Brava, Costa Blanca en de Costa del Sol als de bekendste voorbeelden. Prachtige vakantiehuizen in Spanje daar is het waar het om draait op deze pagina dus doe alvast inspiratie op voor een volgende reis naar dit prachtige land.

Unieke binnenlanden met schitterende vergezichten en elke regio heeft zijn geheel eigen identiteit. Een heerlijk klimaat en duizenden zonuren per jaar met een relaxte bevolking. Dat is Spanje in een korte omschrijving samengevat, alleen doe je daar dit prachtige schiereiland te kort mee, het heeft nog zoveel meer te bieden.

Als vakantieland staat Spanje hoog in aanzien bij de vakantiegangers in ons land. Een vakantiehuis huren in Spanje is een goed begin. Vanuit uw recreatiewoning heeft u een goede uitvalsbasis om als toerist het Iberische schiereiland te ontdekken.


Natuur

Voor de natuurliefhebber heeft Spanje meer dan voldoende te bieden tijdens uw vakantie. U kunt als vakantieganger kiezen uit diverse regio's waar u kunt genieten van al het natuurschoon dat Spanje te bieden heeft.

Spanje heeft erg diverse landschappen die uniek zijn voor Europa. In Spanje bevinden zich honderden, door het land beschermde natuurgebieden.

Als wandelaar of fietser kunt u van al dit moois genieten.  Spanje heeft in het zuiden ook het prachtige Sierra Nevada gebergte liggen. Maar in het noorden kunt u ook genieten van de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën.
Zou u graag wat vaker genieten dan kunt u natuurlijk ook overwegen om een tweede huis in Spanje te kopen.

Land

Spanje

Oppervlakte

506.000 km2

Hoogste punt

Pico de Teide 3718 m

Inwoners

Circa 40 miljoen

Taal

Spaans

Valuta

Euro

Tijdverschil

Klimaat

Overwegend warm klimaat

Hoofdstad

Madrid