Hongarije

Hongarije

Hongarije Land in Europa

Hongarije is een vakantieland in de lift. Steeds meer mensen weten dit gastvrije en goedkope land te vinden als het gaat om het invullen van de vakantieperiode. En waarom ook niet? Het is een prachtige regio en bovendien prima betaalbaar.
Vakantiehuizen in Hongarije zijn in verschillende gebieden te vinden en neem dan ook rustig de tijd om een leuke accommodatie te boeken.

Als u voor het huren van een vakantiehuis in Hongarije kiest, dan kiest u voor een vakantie in een veelzijdig land met ongerepte natuur, traditie, en een authentieke gastvrije bevolking.

Hongarije heeft ook een rijk verleden, welnessmogelijkheden, en niet te vergeten de prachtige, bruisende hoofdstad Boedapest. Ook de temperatuur is lang niet verkeerd.

Het is vanuit Nederland en België goed bereikbaar per auto. Misschien is het ook voor u het overwegen waard om een vakantie door te brengen in Hongarije.


Natuur

Als u op het platteland van Hongarije verblijft durven wij wel te stellen dat u vanuit uw vakantiehuis zo rechtstreeks de natuur inloopt. Daarnaast kunt u kennismaken met de kenmerkende natuur en diverse fraaie landschappen.  Hongarije heeft een aantal nationale parken en daarnaast ook nog een aantal lokale parken die evengoed het ontdekken waard zijn.

Vooral de wandelaar kan hier helemaal losgaan tijdens zijn vakantie. Vele duizenden kilometers wandelroutes zijn er te vinden in Hongarije. En wat is lekkerder dan na een dagje actief wandelen doomoe neer te ploffen op de bank van uw vakantiehuis.

In het Zuidoosten van Hongarije ligt de Puszta. Bezoek deze regio en maak kennis met de voor dit land zo kenmerkende poesta, met zijn talloze steppes, moerassen, wilde paarden, en eeuwenoude geschiedenis. Als u van natuur houdt dan zult u weg zijn van Hongarije. Het is verstandig om hier uw vakantiehuisje te huren, u zult er geen spijt van krijgen.

Land

Hongarije

Oppervlakte

93 duizend km2

Hoogste punt

Kekes 1015 meter

Inwoners

Ruim 10 miljoen

Taal

Hongaars

Valuta

Forint

Tijdverschil

-

Klimaat

Winters koud/zomers warm

Hoofdstad

Boedapest