Denemarken

Denemarken

Denemarken Land in Europa

Denemarken is een land dat bekend staat om zijn welvaart en relatieve rijkdom. Armoede is dan ook geen echt probleem in dit fraaie en ruimtelijke land. Door deze welvaart draagt de overheid in grote mate bij aan de kunstscene en culturele activiteiten. Dit ziet u vooral in Kopenhagen en de andere grote Deense steden.

Denemarken staat bij ons bekend als een duur land. Dit komt deels doordat Denemarken veel produkten moet importeren, maar ook de Deense overheid draagt hier aan bij door hoge belastingen te innen op allerlie produkten en ingrediënten.
In hotels verblijven en uit eten gaan in een restaurant is dan ook niet goedkoop. Vooral alcoholische dranken zijn duur.
Toch is het ook mogelijk om met een niet al te groot budget een leuke vakantie in dit land door te brengen.

Denemarken is een prima land om door te reizen. Het wegennet is prima en u kunt met de auto prima overal komen. Ook per trein is Denemarken goed te doen. De prijzen van het opbenbaar vervoer zijn redelijk te noemen.


Natuur

Denemarken staat bekend om zijn vele groene graslanden, bossen en redelijk vlakke landschap die op sommige plekken tot prachtige vergezichten kunnen verleiden.
Daarnaast herbergt Denemarken ook een aantal prachtige natuurparken, hieronder een klein toelichting.

In het noorden van Denemarken ligt Grenen, dit is echt een stukje dunbevolkt Denemarken. Dit zal zelfs de rustzoeker opvallen.
Het is bekend dat Denemarken niet bergachtig is. Toch hebben ze wel iets te bieden op dit terrein, namelijk Bulbjerg. Deze "berg" trekt ieder jaar honderduizenden toeristen. Ze komen hier voor de schitterende vergezichten die u vanaf de top van de berg kunt bekijken.

Het eiland Fur is een bezoekje meer dan waard. Het is ruim 22 km2 groot maar biedt toch een verassende mengeling van verschillende uitkijkpunten en een glooiend landschap.

Het belangrijkste bossengebied van Denemarken is Rold Skov. Dit bos is meer dan 80 hectare groot en u kunt hier schitterende wandelingen maken.
En zo zijn er nog veel meer leuke plekken die de ware natuurliefhebber in vervoering kunnen brengen.

Land

Denemarken

Oppervlakte

43.094 km2

Hoogste punt

Møllehøj 171 meter

Inwoners

Circa 5,3 miljoen

Taal

Deens

Valuta

Deense Kroon

Tijdverschil

+0

Klimaat

Strenge winters en milde zomers

Hoofdstad

Kopenhagen

Aanbod in Denemarken

Regio's en plaatsen in Denemarken