Zwitserland

Zwitserland

Zwitserland Land in Europa

Zwitserland is een natuurijk en modern land, wat de vakantieganger, of toerist op doorreis veel te bieden heeft.
Het diverse aanbod van vakantiehuizen in Zwitserland maakt het ook dat het voor u consument leuk vergelijken is.

De natuur is zeer bekend en ook de prachtige bergmassieven moet u absoluut leren ontdekken.
Ook kunt u door de prima infrastructuur perfect door dit land heenreizen. Er zijn verschillende manieren van vervoer mogelijk om u op de door u gewenste plekken van dit land te brengen.

Vooral in de Zwitserse steden moet u zijn als u liefhebber bent van cultuur en/of gastronomie. Er zijn allerlei leuke activiteiten te beleven in stedelijk Zwitserland. Neem wel even de tijd het ook te ontdekken.


Natuur

De natuur in Zwitserland is voor vele natuurliefhebbers de reden om naar dit prachtige land af te reizen. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Zwitserland is natuurlijk een bergachtig land en leent zich daarom prima voor de actieve sporter.
Als u ervoor kiest om een vakantiehuis in Zwitserland te boeken dan komt u er tijdens uw verblijf achter hoe buitengewoon dit Alpenland is!

De Zwitserse berghellingen zijn veelal begroeid met bossen. Langs de rivieren komen de zogenaamde oeverbossen voor. De bomen in het Mittelland bestaan voor het merendeel uit beuken en fijnsparren, maar ook eikenbomen en esdoorns komen hier vaak voor. Op de hellingen van de Jura komt veel gemengd bos voor met beuken en esdoorns. In de lagere regionen van Zwitserland ziet u zilversparren en fijnsparren in de hoger gelegen delen.

In en rond de Zwitserse wateren leven een groot aantal dieren; zoogdieren, vissen, amfibieën en vogels. In de snelstromende rivieren komt de vlagzalm, de beekforel en de rivierdonderpad voor. Barbeel, winde en riviergrondel komen in rustig stromend water voor. In stilstaand of traag stromend water vinden we onder andere brasem, paling, snoek en rivierbaars. De diversiteit is in Zwitserland buitengewoon groot!

In de Zwitserse bossen komen veel reewild voor en edelherten zult u met een beetje geluk in levende lijve kunnen aanschouwen. Het is aan u om ze tijdens de natuurvakantie te spotten.

Zwitserland heeft om de natuur zo goed mogelijk te beschermen ook talloze Nationale parken. Van de vele beschermde gebieden is het Zwitserse Nationale Park in het Engadin, Graubünden, wereldberoemd; dit nationale park is beschermd gebied geworden in de achtiende eeuw.

Land

Zwitserland

Oppervlakte

41.285

Hoogste punt

Monte Rosa, 4634 meter

Inwoners

7,8 miljoen

Taal

Duits, Frans en Italiaans

Valuta

Zwitserse frank

Tijdverschil

+0

Klimaat

van land- tot zeeklimaat

Hoofdstad

Bern