Kroatië

Kroatië

Kroatië Land in Europa

Kroatië heeft een roerig en bloederig verleden. Dit lijkt gelukkig tegenwoordig helemaal achter de rug te zijn, de toeristen worden weer met open armen ontvangen. De laatste jaren is dan ook te merken dat er jaarlijks een stijgende tendens is wat betreft het aantal vakantiegangers die overigens met name uit West-Europa afkomstig zijn.Tevens is ook het aanbod van vakantiehuizen in Kroatië groeiende. Een goede ontwikkeling die laat zien dat het land absoluut op de goede weg is!

Het toerisme in Kroatië maakt goede tijden door en dat is ook meer dan terecht want dit prachtige land heeft erg veel te bieden. Het heeft een rijke geschiedenis, veel cultuur, u kunt er heerlijk eten en boven al kunt u ook genieten van het perfecte weer.

De infrastructuur voor de buitenlandse gasten komt er ook steeds beter uit te zien. Dit zorgt ervoor dat Kroatië zich de komende jaren zal ontpoppen als een belangrijke concurrent voor de traditionele vakantielanden.
Huur ook eens een vakantiehuis in Kroatië en ervaar de gastvrijheid en haar unieke kenmerken eens zelf!


Natuur

Kroatië heeft een prachtige natuur en acht beschermde Nationale parken. Ook aan gebergten geen gebrek. De bekendste regio is waarschijnlijk Risnjak.  U kunt hier prachtige wandelingen maken en ook zijn sommige gebieden per fiets goed te doen. 

De kust van Kroatië is een lust voor het oog. Een ruwe kustlijn die wordt afgewisseld met prachtige zandstranden en vanaf de hoger gelegen kust heeft u een schitterend uitzicht op de azuurblauwe Middellandse- en Adriatische Zee.

Kroatië is nog niet bedorven door het massatoerisme en de ware natuurliefhebber zal hier zijn hart kunnen ophalen.

Land

Kroatië

Oppervlakte

88.117 km2

Hoogste punt

Troglav 1913 meter

Inwoners

Circa 4,5 miljoen

Taal

Servo-Kroatisch

Valuta

Kuna

Tijdverschil

Klimaat

Mild klimaat

Hoofdstad

Zagreb

Aanbod in Kroatië