Luxemburg

Luxemburg

Luxemburg Land in Europa

Het Groothertogdom Luxemburg is een land, ingeklemd tussen Duitsland, Frankrijk en België. Het staat bekend als een klein landje zonder echte toeristische hoogtepunten maar met een schitterende natuur. Ook de kwaliteit van het leven ligt er op een hoog niveau.

Luxemburg kan worden opgedeeld in twee regio's: Het noordelijke deel van het land draagt de naam Ösling en maakt onderdeel uit van de Ardennen. Er is veel bebossing en ander groen, met hier tussen door enkele (snel)stromende rivieren.

De zuidelijke regio van Luxemburg draag de naam Gutland. Deze streek heeft een heuvelachtig landschap: Hier vinden veel agrarische activiteiten plaats. Echte hoge bergen zult u niet aantreffen maar als u een actief wandelaar bent zult u zich tijdens een vakantie in Luxemburg niet hoeven te vervelen. Het is mogelijk om aan één van de wandelroute's een vakantiehuis in Luxemburg te huren.


Natuur

Luxemburg is een land met een groene uistraling. Dit komt vooral door de vele bossen en graslanden. Het bosrijke gebied bestaat vooral uit de beukenboom. Maar ook de spar en de den komen veelvuldig voor.

Er komen weinig bijzondere diersoorten voor in Luxemburg.
Het dierenrijk is redelijk vergelijkbaar met Nederland en voor de vogelspotter zal er niet echt veel nieuws onder de zon zijn als hij of zij op vakantie gaat naar Luxemburg. Ook watervogels zijn er niet veel te vinden in Luxemburg.

Voor de visliefhebbers is er wel genoeg voorhanden, want de snelstromende riviertjes, die vroeg of laat allemaal in de Moezel uitkomen, zijn rijk aan diverse soorten vis, maar vooral de forel en zalm zult u hier aantreffen.

Land

Luxemburg

Oppervlakte

2586 km2

Hoogste punt

Buurgplatz 559 meter

Inwoners

Ruim 400.000

Taal

Duits & Lezeburgs

Valuta

Euro

Tijdverschil

Klimaat

Vochtig & gematigd

Hoofdstad

Luxemburg Stad

Regio's en plaatsen in Luxemburg