Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië Land in Europa

Groot-Brittannië is een land waar niet veel Nederlanders of Belgen snel naar toe op vakantie gaan. Toch is dit een misrekening. Deze regio, bestaande uit Engeland, Schotland en Wales heeft de toerist wel degelijk veel te bieden. De streek biedt de vakantieganger veel variatie aan verschillende landschappen en cultuur en geschiedenis. De inwoners staan bekend als gastvrij en ze nemen nog echt de tijd voor u als toerist. 

Ook zijn er prachtige steden te bezoeken. Wat te denken van Londen, Edinburgh, Newcastle en niet de vergeten de studentensteden Oxford en Cambridge. 

Het klimaat is erg divers, de stelling dat het er altijd regent is een grote misvatting. Als u eenmaal een vakantiehuis in Groot-Brittannië huurt dan is de kans groot dat u het jaar erop weer richting deze prachtige regio afreist.


Natuur

In Groot-Brittannië kunt u de "great outdoors" beleven. Of anders geformuleerd: het echte buitenleven.  Er zijn talloze plekken beschermd natuurgebied en zijn dus deels ingericht op het toerisme.

Voor de actieve vakantieganger komt u hier tijd en ogen te kort om alles in u op te nemen.  Er zijn prachtige bossen, groene heuvels, bergmassieven met natuurlijke watervallen en diepe kloven. Bezichtig de zandverstuivingen, krijtrotsen, subtropische vegetatie en kristalheldere meren en rivieren. Terwijl u door het diverse landschap reist, waant u zich in een decor van groene weiden en uitgestrekte graanvelden. U komt door kleine dorpjes in een prachtige groene setting.

De landschappen van Groot-Brittannië zijn divers en bieden talloze mogelijkheden voor de actieve toerist, dus vanuit uw vakantiewoning in Groot-Brittannië  is er genoeg te doen als u er op uit wilt trekken.

Ook de wandelaar en fietser komt aan bod; door heel Groot-Brittannië is een netwerk aangelegd van wandel- en fietspaden die worden aangegeven als  de National Trails. Kortom; wie voor de natuur naar Engeland, Schotland of Wales komt zal op haar wenken bediend worden.

Land

Groot-Brittannië

Oppervlakte

94.300 km2

Hoogste punt

Ben Nevis 1344 m2

Inwoners

Circa 60 miljoen

Taal

Engels

Valuta

Pond Sterling

Tijdverschil

1 uur vroeger

Klimaat

Gematigd & vochtig

Hoofdstad

Londen

Aanbod in Groot-Brittannië