Griekenland

Griekenland

Griekenland Land in Europa

Griekenland is een erg interessant land. Het heeft de vankantieganger erg veel te bieden. Om een korte opsomming te maken: Een heerlijk klimaat (tenminste als u zonaanbidder bent), vele eilanden met elk hun eigen identiteit, de traditionele Griekse keuken en een rijke en opmerkelijke geschiedenis die tot vele duizenden jaren teruggaat.

Kortom; Griekenland heeft de toerist veel te bieden.Als u voor een strandvakantie gaat bent u hier ook perfect op uw plek. Griekenland heeft vele kilometers strand. En als u tegen de avond terugkomt bij uw vakantiehuis in Griekenland kunt u door het heerlijke klimaat tot in de late uurtjes op uw terras nagenieten van weer een leuke vakantiedag.

Griekenland is een bergachtigland, waarvan de vermaarde Olympus veruit de bekendste en ook verweg de hoogste is. De binnenlanden tonen u het authentieke Griekse leven, terwijl de plaatsen langs de kust gekenmerkt worden door gezellige tavernes, winkeltjes en dobberende vissersboten in de haven.

Griekenland heeft als bijkomend voordeel dat er talloze locaties zijn waar u als vakantieganger uw vakantie kunt doorbrengen. Dit voorkomt dat alles toeristen samenkomen op één locatie of eiland. Dus ondanks dat er jaarlijks vele mensen hun vakantie doorbrengen op Griekland zult u het niet ervaren als massatoerisme.
Sommige mensen spreekt dat dusdanig aan dat ze overwegen om een tweede huis in Griekenland aan te schaffen.


Natuur

U zult het misschien niet direct verwachten maar Griekenland heeft ook een erg diverse natuur. Diverse bosrijke gebieden, bergachtige regio's, watervallen, zeldzame vogelsoorten en prachtige flora bieden een schitterende omgeving voor wandelaars en fietsers die van wat uitdaging houden. Wat dat betref is Griekenland een vakantieland wat gewoonweg veel te bieden heeft.

Ook zijn er spectaculaire kloven waar u als wandelaar uw hart kunt ophalen. De bekendste is wellicht de Samariakloof op het eiland Kreta. Ook het ecotoerisme is in Griekenland in opkomst. U betaalt hier wel iets meer voor een overnachting maar u krijgt zo wel een betere indruk van het echte Griekenland.

Land

Griekenland

Oppervlakte

131.960 km2

Hoogste punt

Olympus 2917 meter

Inwoners

Circa 11 miljoen

Taal

Grieks

Valuta

Euro

Tijdverschil

1 uur later

Klimaat

Overwegend warm klimaat

Hoofdstad

Athene