Italië

Italië

Italië Land in Europa

Als er een land genoemd moet worden in Europa wat veelzijdig is en de toerist van alles te bieden heeft, dan is de kans groot dat Italië al snel ter sprake komt.

Een vakantiehuis huren in dit prachtige Europese vakantieland is dan ook een logische gedachte. Of u nu natuur-, cultuur, of culinairliefhebber bent. Het is er allemaal in ruime mate te vinden in Italië.

Schitterende gebergten en een prachtig landschap. Cultuur waar nog veel valt terug te vinden uit de Romeinse periode. De Italiaanse keuken die bij de toonaangevende keukens van de wereld behoort. Blijf dus niet altijd in uw vakantiewoning in Italië om zelf eten te koken, maar trek er regelmatig op uit, zo leert u tijdens uw vakantie de culinaire wonderen kennen.

Ook het klimaat werkt prima mee, al spreekt het voor zich dat elke regio ook op het gebied van het weer van elkaar verschilt. Zijn de Dolemieten relatief koel, het zuiden van Italië staat juist weer bekend om de warmte.
De vakantiehuizen in Italië zijn in alle genoemde regio's te vinden en het moet dus mogelijk zijn om een leuke en passende accommodatie te vinden.

Italië kan op allerlei vlakken divers genoemd worden, dit maakt het tot een land waar men als toerist niet snel zal zijn uitgekeken. Moe maar voldaan zult u tegen de avond weer bij uw vakantiehuisje terugkeren, na weer een dag met vele nieuwe indrukken.
Wellicht bent u inmiddels al lang en breed verlieeft geworden op het land en overweegt u een tweede huis in Italië aan te schaffen. Dit is uiteraard mogelijk en duizenden landgenoten zijn u inmiddels voorgegaan. Doe wel uw "huiswerk" betreffende welke regio uw voorkeur heeft maar nog meer naar de regelgeving inzake aankoop Italiaans onroerend goed.


Natuur

Italië is een relatief bergachtig land te noemen maar daarnaast erg divers. Elke regio heeft zijn eigen unieke eigenschappen, u zult zich dus niet gaan vervelen in dit prachtige land.

In het noorden van Italië vormen de Alpen een soort natuurlijke begrenzing. De minder bekende Apennijnen lopen van de Franse grens tot aan Sicilie. Zuidelijk van het Alpen gebergte ligt de Povlakte, deze regio is erg vruchtbaar en wordt ook veel gebruikt door de plaatselijke landbouwers.

Het midden van Italië is ook heuvelachtig en hier bevinden zich regio's als Toscane, Umbrie en Lazie. Veel wijnbouwers hebben hier hun bedrijf opgebouwd. Ook vindt hier veel teelt van olijven plaats, hier komt de Italiaanse olijfolie uit voort. Deze worden over de gehele wereld gexporteerd.

Daarnaast zijn er in de gebieden ook een groot aanbod van vakantiewoningen te vinden die beschikbaar zijn voor  verhuur. In Italië vindt u nog veel groene zones met prachtige natuurparken veelal met een glooiende ligging.

Ook de kusten zijn op sommige plekken ronduit spectaculair. Op onze website treft u dan ook een groot aanbod aan van recreatiewoningen in Italië die u kunt huren in deze streken.

Land

Italië

Oppervlakte

circa 303.000 km2

Hoogste punt

Mont Blanc 4807 m

Inwoners

circa 58 miljoen

Taal

Italiaans

Valuta

Euro

Tijdverschil

Klimaat

Uiteenlopend van gematigd tot warm

Hoofdstad

Rome