Noorwegen

Noorwegen

Noorwegen Land in Europa

Noorwegen is een fantastisch land om uw vakantie door te brengen. Vooral op het gebied van natuur heeft bijna geen enkel ander Europees land zo veel te bieden. Met de auto kunt u perfect het land bereizen. Het wegennet is tegenwoordig van hoge kwaliteit en bijna elke uithoek van het land is dan ook prima bereikbaar.

Ook voor mensen die wel van een stedentripje houden heeft Noorwegen genoeg te bieden. De hoofdstad Oslo, maar ook de provinciestad Bergen zijn steden die u moet gaan bekijken. Door het gehele land heen liggen schitterende natuurparken, veelal kunt u hier met de auto naar afreizen want ook hier is de infrastructuur over het algemeen prima voor elkaar.

Als u de Noorse fjorden wilt bezichtigen dan zijn er enkele die de mooiste vergezichten geven. Dit zijn de fjorden Sognefjord en Hardangerfjord. Deze fjorden laten maar weer eens zien hoe overweldigend de Noorse natuur kan zijn.
Boek eens een leuke vakantiehuisje in Noorwegen en komt zelf tot de ontdekking wat het buitengewoon fraai land het is!


Natuur

Noorwegen is het land bij uitstek op het gebied van de natuur. Het heeft de natuurliefhebber erg veel te bieden. Steeds meer mensen gaan dan ook op vakantie naar dit prachtige lang om van de grote verscheidenheid op flora en fauna gebied te genieten.

Nummer één op de vakantiegangers die Noorwegen bezoeken zijn toch nog steeds de fjorden, dit is ook absoluut terecht deze fjorden die zijn ontstaan duizenden jaren geleden, zijn absoluut prachtig en erg spectaculair.

Maar dit land in Noord-Europa heeft nog veel meer te bieden. Voor bosliefhebbers zijn er ontelbare en unieke bossen te vinden in vooral het oosten van Noorwegen. Hier kunt u prachtige wandeltochten maken tijdens uw vakantie in Noorwegen.

Ook de talloze eilanden die er voor de kust van Noorwegen liggen maken het dat u schitterende panorama's kunt aanschouwen als u op een berg staat. Ook een Nationaal Park is het bezoeken meer dan waard. Hiervan zijn er meer dan twintig in Noorwegen te vinden. Met een beetje geluk ziet u in één van deze parken een Eland in levende lijve.

Als u in Noorwegen voor de natuur komt is uw vakantie bij voorbaat al geslaagd!

Land

Noorwegen

Oppervlakte

385.000 km2

Hoogste punt

Galdhøpiggen, 2.469 meter

Inwoners

Circa 4,9 miljoen

Taal

Noors

Valuta

Kroon

Tijdverschil

gelijk/één uur later

Klimaat

Hoofdstad

Oslo

Regio's en plaatsen in Noorwegen