Zweden

Zweden

Zweden Land in Europa

Als u er over denkt om naar Zweden op vakantie te gaan, dan kan het bijna niet anders of u zult vaker naar dit prachtige land willen terugkeren. Natuurlijk, het is geen zonbestemming, maar dat wil niet zeggen dat u in het hoogseizoen van lekker weer kunt genieten.

Tropische temperaturen zult u er niet gaan meemaken. Maar dat is helemaal niet erg. Zweden zit de laatste jaren in de lift als vakantieland, dit komt onder andere door de schitterende natuur.

Maar Zweden heeft ook enkele prachtige steden, waar u kunt winkelen, heerlijk uit eten kunt gaan en enkele prachtige musea kunt gaan bezoeken.

Ook is Zweden een land bij uitstek voor het maken van outdoorvakanties. U kunt hier nog echt terug naar de natuur, en overnachten op plekken waar het lijkt alsof er nog nooit iemand daar eerder is geweest. Ook voor een vakantie met kinderen is het een prima optie.

U kunt zelfs een vakantiewoning in Zweden huren aan één van de duizenden Zweedse meren.
Kortom Zweden heeft meer dan genoeg te bieden voor de vakantieganger.


Natuur

De natuur in Zweden is absoluut prachtig. Vooral wandelaars kunnen hun hart ophalen in de imposante bossen waardoor prachtige wandelpaden liggen. Het zomerseizoen is de beste periode om als natuurliefhebber Zweden te bezoeken. Alles staat dan in bloei dit levert een fantastische kleurenpracht op.

Dit vooral dankzij de schitterende wilde bloemsoorten die hier groeien. Maar ook de vruchtbomen met daaraan vruchten als bosbessen en frambozen geven Zweden in de zomer een kleurrijke uitstraling. Zweden heeft ook talloze prachtige nationale parken, hier kunt u ook prachtige wandelingen en fietstochten maken.

Wat betreft de natuur heeft Zweden de (actieve) toerist meer dan genoeg te bieden. Het is aan u om de tijd te nemen tijdens uw vakantie en zodoende het natuurschoon in dit land op waarde te schatten.

Land

Zweden

Oppervlakte

449.964 km2

Hoogste punt

Kebnekaise 2.111 m

Inwoners

8,8 miljoen

Taal

Zweeds

Valuta

Zweedse Kroon

Tijdverschil

Klimaat

Koude winters en milde zomers

Hoofdstad

Stockholm

Aanbod in Zweden

Regio's en plaatsen in Zweden