Tsjechië

Tsjechië

Tsjechië Land in Europa

Tsjechië is een perfect land om uw vakantie door te brengen. Of u nu voor een actieve- of gezinsvakantie gaat. Tsjechië zal u een topvakantie bezorgen. 

Er is cultuur, een goed klimaat, lekker eten en bovenal is het er niet niet duur. Een vakantiehuis huren in Tsjechië kunt u tegen een scherpe prijs. Ook eten en drinken is relatief goedkoop in dit vakantieland in opkomst.
Het aanbod van vakantiehuizen in Tsjechië is bovendien sterk groeiende!

Als wintersport bestemming begint Tsjechië ook bekendheid te vergaren. Er zijn enkele prima gebieden waar u redelijk zeker bent van sneeuw.

In de zomer kunt u in Tsjechië een bezoekje brengen aan een museum, een mooi oude stad en als u kinderen heeft maakt u deze ongetwijfeld blij met een bezoekje aan een waterpark of dierentuin.
Kortom Tsjechië heeft de hedendaagse toerist erg veel te bieden. Hoe kunt u dit beter ervaren door eens een vakantiehuis in Tsjechië te reserveren. Op die manier kun je tijdens een wat langer verblijf het land perfect leren kennen!


Natuur

Tsjechië is een land waar de vakantieganger die specifiek voor de natuur komt meer dan genoeg te bieden heeft. Er zijn vele bossen waar de wandelaar fantastische voettochten kan maken tijdens de vakantie.

Er zijn talloze dieren te bewonderen. Herten zijn er in overvloed, maar ook vossen en wolven zult u met een beetje geluk kunnen spotten. Er zijn zelfs beren te vinden in Tsjechië. Maar de kans dat u deze zult spotten is onwaarschijnlijk.

Als u de bossen van Tsjechië verruilt voor de bergen en deze verder intrekt kunt  u onder andere marters en wilde zwijnen tegenkomen. Maar ook de steenarend komt hier voor. Als u een visliefhebber bent dan is een vakantiehuis boeken in Tsjechië ook een goed idee. Er zijn verscheidene soorten vis waar u op mag vissen.  U moet dan denken aan de karper, de forel en de snoek. Maar ook paling is er meer dan genoeg te vinden.

Ook voor een fietsvakantie kunt u goed in Tsjechië terecht. Er worden steeds meer route's aangelegd waar u prima kunt fietsen tijdens uw vakantie in Tsjechië. En wat is er nu leuker dan na een dag actief bewegen moe maar voldaan bij uw vakantiewoning terug te keren?

Land

Tsjechië

Oppervlakte

78.900 km2

Hoogste punt

Snezka 1602 meter

Inwoners

10,4 miljoen

Taal

Tsjechisch

Valuta

Koruna

Tijdverschil

Klimaat

in de zomer warm en in de winter koud

Hoofdstad

Praag