5x finishing touches voor jouw recreatiewoning

geplaatst op 06-06-2023
 Tweede woning 
Het hebben van een recreatiewoning levert veel voordelen op. Zo kun je bijvoorbeeld de tweede woning verhuren aan gasten om er een mooi zakcentje aan te verdienen. Wel is het hiervoor belangrijk dat je de recreatiewoning aantrekkelijk genoeg maakt om hen daadwerkelijk over de streep te halen om het tweede huis te boeken. Een aantal finishing touches die je hierbij kunnen helpen, zetten we voor je op een rij.
alt

1. Overkapping mét zonwering

Wanneer mensen op vakantie zijn, willen deze mensen vaak ook genieten van de rust en de natuur om hen heen. Het is daarom als recreatiewoning-eigenaar belangrijk om niet alleen aandacht te schenken aan de binnenkant van de woning, maar ook aan de buitenkant. Neem daarom de tuin onder handen en laat bijvoorbeeld een overkapping met zonwering plaatsen. 

Een overkapping moet namelijk het hele jaar door een fijne zitplek worden, en in de zomer kan zonwering in dat geval een uitkomst bieden. Een zonwering terrasoverkapping zorgt ervoor dat je zelf kunt kiezen hoe het zonlicht in de overkapping schijnt, zodat je kunt voorkomen dat de overkapping in de zomer te warm wordt of te fel van binnen. Meer over deze oplossing lees je op Terrasplisse.nl.

2. Zorg voor een manier van ontspanning

Mensen gaan op vakantie om tot rust te komen. Het is daarom belangrijk om deze gedachte in je achterhoofd te houden en ervoor te zorgen dat gasten echt de ontspanning kunnen opzoeken in jouw recreatiewoning. Denk bijvoorbeeld aan een jacuzzi of een sauna in de tuin. Je kunt er ook voor kiezen om de badkamer te voorzien van een bubbelbad. 

3. Vaatwasser

Het doen van de afwas: voor niemand een leuk klusje, en al helemaal niet als je op vakantie bent. Het kan daarom een goede tip zijn om als recreatiewoning-eigenaar de woning te voorzien van een vaatwasser, zodat de gasten zich niet hoeven te ontfermen over de afwas.

4. Een heerlijk bed met zacht beddengoed

Het bed is een van de belangrijkste onderdelen van de recreatiewoning. Dit is namelijk de plek waar de gasten tot rust moeten komen, en daarvoor is een heerlijk bed een pre. Vooral wanneer je het bed met fijn beddengoed voorziet, zullen de gasten dit op prijs stellen.

5. Een goede internetverbinding

Een goede en snelle internetverbinding is iets wat veel gasten belangrijk vinden. Wellicht moet er nog gewerkt worden vanuit de recreatiewoning, of willen de gasten een filmpje kijken. Het is daarom belangrijk om de recreatiewoning te voorzien van een goede internetverbinding.