6 redenen waarom een barrelsauna een goede toevoeging is aan jouw recreatiewoning

geplaatst op 06-07-2023
 Tweede woning 
alt

Wil je de tuin van jouw recreatiewoning een upgrade geven? Dan is een barrelsauna een hele goede toevoeging! Een buitensauna zorgt het hele jaar door voor optimale ontspanning. Of je de recreatiewoning nou regelmatig zelf gebruikt of het voornamelijk verhuurt. In dit artikel lees je waarom een sauna voor buiten een verstandige aankoop is.

 

1. Natuurlijke uitstraling
Een barrelsauna is zeker geen doorn in het oog. Het heeft juist een hele warme en natuurlijke uitstraling. Dit komt door het natuurlijke materiaalgebruik en de ronde vorm. Het hout brengt meer sfeer in de achtertuin en kan zelfs een simpel terras opfleuren. Het is daarnaast mooi te combineren met een hottub of een houten tuinset met natuurlijke look.

 

2. Snelle opwarming
Wist je dat de ronde vorm van barrelsauna’s niet alleen heel mooi is, maar ook een belangrijke functie heeft? Door de vorm kan een houten Barrelsauna veel sneller opwarmen dan een traditionele rechthoekige sauna. Er zit minder lucht in de ruimte en door de gestroomlijnde vorm ontstaat er een betere luchtcirculatie. Hierdoor kan de warmte zich snel verspreiden en zal de sauna sneller de gewenste temperatuur bereiken.

 

3. Gezondheidsvoordelen
Het gebruik van een sauna heeft diverse gezondheidsvoordelen. Zo kan het bijdragen aan een betere bloedcirculatie, kan het spierklachten verlichten en draagt het bij aan optimale ontspanning. Op deze manier kun je nog meer genieten van een welverdiende vakantie of een weekendje in de recreatiewoning.

 

4. Waarde verhogend
Een buitensauna kan de waarde van de recreatiewoning verhogen. Het maakt de buitenruimte nog aantrekkelijker en luxer. Een barrelsauna is dus een slimme investering voor de toekomst. Zowel voor de verhuur van de woning als voor de toekomstige verkoop.

 

5. Duurzaamheid
Een barrelsauna van hoogwaardige kwaliteit is op verschillende vlakken duurzaam. Om te beginnen verbruikt het minder energie dan een traditionele sauna. Dit komt door de goede warmtecirculatie in de ronde cabine. Daarnaast is de buitensauna erg onderhoudsvriendelijk en heeft het een lange levensduur. Je kunt er dus heel wat jaren gebruik van maken. Het is mogelijk om het hout extra goed te beschermen tegen weersinvloeden met een speciale beits.

 

6. Flexibele plaatsing
Een barrelsauna kan op allerlei plekken worden geplaatst. Van de tuin en het terras tot op een stevig balkon. Het belangrijkste is dat de ondergrond egaal en stabiel is. Laat je adviseren over de beste plaatsing door een sauna-specialist.

Conclusie: Barrelsauna’s zijn snel opgewarmd, op verschillende plekken te plaatsen en een duurzame aankoop. Daarnaast zal de sauna de recreatiewoning een warme uitstraling geven en tegelijkertijd in waarde laten stijgen.