Badderen buitenhuis

geplaatst op 03-09-2020
 Zomervakantie 
 Tweede woning 
 Citytrip 
Wellness faciliteiten in je woning of vakantiehuisje. Wie kan een stukje luxe niet waarderen? De mogelijkheden worden voor de particulier steeds groter.
alt

Het Belgische Spa is bekend als kuuroord. Het Voormalig badhuis van Spa, een monumentaal Neorenaissancegebouw uit 1868 was lange tijd het belangrijkste kuuroord van de stad. Het is nu een bezienswaardigheid. De naam Spa is staat voor een natuurlijke waterbron die een speciale genezende werking heeft. De term staat ook voor whirlpools, jacuzzi’s of sauna’s. Spa is natuurlijk ook een merknaam voor de flessen bronwater.

Bubbelbad
Voor de badkamer zijn er dus verschillende opties om thuis te kunnen kuren. Een j
acuzzi is in feite een bubbelbad. Met behulp van een pomp wordt in een badkuip een stroom van water en lucht geproduceerd. Via inspuiters wordt lucht in de badkuip gepompt wat zorgt voor een masserende werking. Jacuzzi is een merknaam. Andere benamingen zijn whirlpool en spabad.

Verschillen
Toch zijn er verschillen.
Een whirlpool, bubbelbad, Jacuzzi en een spabad is hetzelfde wat betreft de werking. De verschillen zitten voornamelijk in het uiterlijk van de wellness baden. Een Jacuzzi is de Amerikaanse benaming voor een bubbelbad van het merk Jacuzzi. Een whirlpool is een Engelse benaming. Met een whirlpool of een bubbelbad bedoelt men dat er krachtige waterpompen en massagestralen aanwezig zijn in het warmwaterbad. Met een spa bad wordt grote bubbelbaden bedoeld in een kuuroord of wellnessresort.

Hydrotherapie
Veel mensen nemen zo’n bad voor de therapeutische werking. Hydrotherapie is een watertherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van de gewichtsloosheid van het menselijke lichaam in water, de warmte van het water en massage. Het helpt spieren en gewrichten te ontspannen. In het water blijf je drijven en daalt het lichaamsgewicht met 90% waardoor de druk op de gewrichten wordt weggenomen. Ook wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Hierdoor wordt zuurstof en voedingsstoffen makkelijker door het lichaam getransporteerd. Het warme water geeft daarnaast een ontspannen gevoel, werkt stress verminderend en zorgt voor een betere nachtrust.

In luxe badkamers zijn de bubbelbaden te vinden. Ze zijn in verschillende afmetingen te verkrijgen. In feite is een mini whirlpool een éénpersoons bad. Het luxe niveau wordt doorgezet naar wastafels, douche en toilet. Vooral in luxe recreatiewoningen worden deze bad voorzieningen als een kwaliteit verhoging gezien.