Beleggen in tweede woning in het buitenland

geplaatst op 16-11-2017
 Tweede woning 
alt

Voor veel mensen is het een wens om een tweede woning te hebben. De afgelopen jaren is dit weer populairder geworden. Veel mensen die een tweede woning hebben, hebben deze woning in Nederland, maar ook Spanje, Oostenrijk en Frankrijk zijn erg populair. Deze woningen gebruiken zij als vakantiewoning voor eigen gebruik, maar deze woningen zijn ook erg geschikt voor de verhuur. Op deze manier kan men een leuk zakcentje verdienen aan de eigen tweede woning. Het is echter niet alleen maar positief en zijn namelijk ook mensen die een negatieve invloed hebben op de vastgoedmarkt. Zij verkopen mooie praatjes waarmee zij eventuele kopers van valse informatie voorzien, in de hoop dat zij de woning dan sneller zullen kopen. Dit zegt Branson Atterbury van huiskopen-oostenrijk.nl. Als je een tweede woning wilt kopen, dan doe je er goed aan om alle relevante informatie goed te checken. Als je alles goed checkt en navraagt, weet je zeker dat je over de juiste informatie beschikt en de woning om de juiste redenen koopt.

Vastgoed als belegging

De tweede woning verhuren, kan een mooie belegging zijn. Vijf tot zeven procent rendement per jaar halen is goed haalbaar. Het is wel verstandig om dan een verhuurdersorganisatie in de arm te nemen. Via hen is het makkelijker om huurders te vinden en ook nemen zij veel administratieve rompslomp over. Uiteraard moeten zij ook betaald worden, maar omdat de tweede woning door hun bemiddeling vaker verhuurd wordt, zijn deze kosten snel terug verdiend. Als men een tweede woning gaat kopen, is het belangrijk om niet alleen naar de eigen wensen te kijken, maar ook moet men zeker kijken door de ogen van huurders: is dit een interessant huis, is de locatie goed, etc. Als dit allemaal goed is, zal het huis vaker verhuurd zijn en kan het rendement dus hoger zijn. 

Het komt soms voor dat er tegen potentiële kopers gezegd wordt dat zij een gegarandeerd rendement zullen hebben. Dit klinkt aantrekkelijk, maar niemand kan iets garanderen. 

Vraagprijs van woningen

Het is belangrijk dat potentiële kopers ook naar de vraagprijzen van woningen in de buurt van hun voorkeurshuis kijken. Op deze manier is makkelijk in te schatten of de vraagprijs reëel is. Als er een te hoge prijs betaald wordt voor de woning, duurt het tenslotte langer voordat men echt winst kan gaan maken op de tweede woning. Als men twijfelt over de vraagprijs, dan is het verstandig om een onafhankelijke taxateur in te schakelen.

Verhuur van een vakantiehuis

Als men een tweede woning in het buitenland wil gaan verhuren, dan zijn er veel regeltjes waar zij zich aan moeten houden en ook moeten zij rekening houden met diverse punten. Als iemand dit nooit eerder gedaan heeft, kan dit erg lastig zijn. Er zijn onafhankelijke belangenorganisaties die hier heel goed bij kunnen helpen. Op deze manier wordt het wat makkelijker om de buitenlandse vastgoedmarkt op de juiste manier te betreden en met veel succes de tweede woning te verhuren.