Sier je tweede woning op met bomen in de tuin!

geplaatst op 13-10-2022
 Tweede woning 
De herfst is begonnen en dat betekent dat je waarschijnlijk minder tijd in de open lucht gaat doorbrengen. De dagen worden namelijk weer kouder. Tijdens de warme zomerdagen heb jij heerlijk genoten van jouw tuin. Echter, nu vind je het tijd om jouw tuin een nieuwe look te geven. Lees hier hoe je dat bereikt!
alt

Groen, groener, groenst!

In de natuur kom jij helemaal tot rust. Daarom ga je graag naar het bos of even naar het strand om er een wandeling te maken. Maar met de koude temperaturen van nu wordt het steeds minder aantrekkelijk om even de deur uit te gaan. Daarom is het een goed idee om de natuur naar jou toe te brengen! Wat dacht je er daarom van om de tuin lekker groen te maken? Je kunt lekker makkelijk beginnen door gras te planten, maar een appelboom kopen is ook een leuk idee! Ook in jouw kleine tuin is dit goed mogelijk. Je kunt deze vrijstaand planten. Dit is de beste keuze, want zo kunnen de wortels van de boom zelf op zoek naar water. Als je daar niet echt ruimte voor hebt, kun je de boom ook gemakkelijk in een pot doen en in de tuin plaatsen. Kies dan wel voor een zo groot mogelijke pot.

Andere planten

Het is natuurlijk erg leuk als jij de seizoensveranderingen mee kunt maken in jouw tuin. Een amberboom kopen is dan een goede keuze. Deze boomsoort is vooral nu prachtig om te aanschouwen, want de bladeren veranderen in de kleuren van de herfstkleuren zoals geel, rood en oranje. Natuurlijk is het belangrijk om jouw bomen regelmatig water te geven. Echter, het kan best lastig zijn om een balans te vinden in de hoeveelheid die je ze geeft. Alle plantensoorten om jouw boom of bomen willen natuurlijk ook water hebben. Het kan dus zo zijn dat deze het water nemen die je eigenlijk voor jouw boom bedoeld had. Geef daarom ook de andere planten genoeg water zodat geen enkele plant te weinig krijgt. Ook als jouw boom op een verhoging staat heeft deze meer water nodig. De wortels komen namelijk minder makkelijk bij het grondwater.

Met deze tips creëer je dus een prachtige natuurtuin waar jij lekker tot rust kunt komen.Heb je er al helemaal zin in gekregen om een aantal bomen in de achtertuin te planten? Kijk dan op de site van Ten Hoven Bomen!