Contrast in jouw woning is belangrijker dan je denkt

geplaatst op 17-09-2020
 Tweede woning 
Speel met kleuren in je (tweede) huis en ervaar de kracht van kleur in je tweede huis.
alt

Ben je momenteel bezig met het inrichten van je recreatiewoning? Kies in dat geval voor verschillende vormen van contrast. Denk hierbij niet alleen aan het contrast als gevolg van verschillende kleuren, maar combineer bijvoorbeeld ook contrasterende stijlen. Een klassieke deurgreep past goed op een moderne of industriële deur! Het geeft een speels tintje aan het interieur in huis. Naast de combinatie van een klassieke deurgreep op een moderne deur, kan ook de combinatie van een klassiek tafelpoot met een strak en modern tafelblad goed staan! In dit artikel lees je meer over het creëren van contrast. 

Creëer contrast met verschillende kleuren

De meest eenvoudige manier om voor een contrast in ruimtes te zorgen, is het gebruik van contrasterende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van zwart en wit, of bijvoorbeeld geel en blauw. Het contrast geeft de ruimte een speels tintje, maar kan deze ook drukker maken. Zeker in kleine ruimtes is het daarom belangrijk om vooraf goed uit te zoeken, of een contrast past. Daar waar een contrast in grote ruimtes onmisbaar is! Zou je de ruimte in een enkele kleur verven of behangen, dan wordt de ruimte al snel saai. 

Verschillende interieurstijlen combineren

Kijk eens bij Decodeurbeslag, een partij met een groot aantal deurgrepen. Een deurgreep is een van de makkelijkste elementen om verschillende interieurstijlen met elkaar te kunnen combineren. Neem bijvoorbeeld een lichte houten deur, vaak met een landelijke uitstraling, en combineer deze met een klassiek vormgegeven zwarte deurgreep. Het geeft een heel fraai resultaat! Ook een industriële stalen deur met glas is goed te combineren met een klassieke, of juist hele moderne deurgreep. 

Contrast creëren met diverse accessoires

Een derde mogelijkheid om voor een bepaald contrast in je interieur te zorgen, is het gebruik van verschillende soorten accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een klassiek klokje in een heel modern wandmeubel. Door kleine details toe te voegen die niet matchen met de rest van het meubelstuk, zullen deze direct opvallen. Groot voordeel hiervan is onder meer, dat je de aandacht weg kunt leiden bij een rommelig hoekje of onderdelen van het interieur die je minder mooi vindt. 

Verlichting gebruiken voor een contrast

Aansluitend op het gebruik van verschillende soorten accessoires, is het gebruik van stijlvolle lampen. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke kroonluchter in de hal van je moderne recreatiewoning. Het is wellicht niet de combinatie waar je als eerste aan denkt! Toch maakt dit je recreatiewoning gezelliger. Je ziet de kroonluchter direct hangen, in plaats van dat je naar het rommelige schoenenrek kijkt.