De 3 belangrijkste redenen om dit jaar gewoon de badkamer aan te pakken

geplaatst op 03-06-2021
 Tweede woning 
alt

In dit jaar heb je misschien wat geld over gehouden omdat je niet op vakantie bent geweest en zo waarschijnlijk wat meer hebt kunnen sparen. Dat geld investeren in je huis, is in deze tijden echt een aanrader. Er is vast genoeg te doen aan je huis of recreatiewoning, om het voor jezelf een mooier en fijner huis te maken. Tevens is het natuurlijk altijd een investering voor de toekomst, voor wanneer je het huis eventueel wilt verkopen. Mocht je niet al je spaargeld willen investeren in bijvoorbeeld een nieuwe badkamer, dan kun je ook altijd een 2e hypotheek afsluiten om jouw droombadkamer te maken. Ben je nog niet overtuigd? Lees dan snel verder voor de 3 belangrijkste redenen om dit jaar de badkamer aan te pakken.

1.  Stijgende huizenprijzen

In de huidige woningmarkt is het niet voordelig om te gaan verhuizen en een nieuw huis te kopen. Deze stijging zal waarschijnlijk nog wel even doorzetten vanwege de woningnood, maar uiteindelijk zullen de prijzen voor de huizen weer zakken. Wanneer je dus met deze hoge prijzen een nieuw huis koopt, en over een aantal jaar weer wilt verkopen, loop je dus risico dat je verlies draait op het huis. Daarom is het op dit moment verstandiger om geld te investeren om je huidige woning beter te maken en te verduurzamen.

2.  Verduurzaming van je woning

Een andere belangrijke reden om de badkamer te renoveren is verduurzaming. Naast het feit dat je met een nieuwe badkamer weer heel wat jaren vooruit kan, kan het ook energie en waterbesparend zijn om de badkamer te verbouwen. De douche, het toilet en de wastafel zijn plekken waar je met water werkt en tegenwoordig zijn er genoeg innovatieve mogelijkheden om ervoor te zorgen dat er zuiniger met het water wordt omgegaan. Ook voor het energieverbruik zijn er tal van oplossingen om de badkamer verlichting mooier en zuiniger te maken.

3.  Toe aan iets nieuws

Soms ben je ook gewoon toe aan vernieuwing. Zeker als je een relatief oude woning hebt en zelf nog nooit iets aan de badkamer hebt gedaan. Misschien staat de indeling van de ruimte je niet aan, maak je toch geen gebruik van een ligbad of wil je gewoon een hele nieuwe stijl met moderne badmeubels. De badkamer is een belangrijke plek in een huishouden waar je dagelijks komt. En het oog wilt ook wat, dus dat is zeker ook een belangrijke reden om de badkamer te verbouwen.