De Azurenkust in Frankrijk is een parel!

geplaatst op 06-04-2019
 Zomervakantie 
alt

Frankrijk is een fantastisch vakantieland welke reizigers heel wat moois te bieden heeft. Tijdens de wintermaanden kan je er heerlijk vertoeven in de majestueuze Alpen terwijl toeristen in de zomermaanden vooral de paradijselijke kuststreek opzoeken. In het bijzonder de Franse Azurenkust is een pareltje van formaat. Niet alleen kan je hier vertoeven in menig aantal prachtige steden, daarnaast is het ook nog eens zo dat de stranden hier niet alleen uitermate uitnodigend, maar ook zeer sfeervol zijn. Wil jij ook graag het paradijs aan de Franse kust ontdekken? Dan kan de informatie op deze pagina je daar absoluut bij helpen!

De Franse Azurenkust, een pareltje van formaat

Eén van de populairste toeristische regio's van niet alleen Frankrijk, maar wel van heel Europa is de Côte d'Azur. Dit omwille van verschillende redenen. In eerste instantie zijn hier uiteraard enkele uitermate bezienswaardige steden terug te vinden zoals met name Antibes, Cannes en Nice, maar wat bovendien ook te denken van de meest uitnodigende stranden? Bovendien is het ook nog eens zo dat de Franse Azurenkust bekend staat om haar unieke sfeer die ze weet te creëren, zowel op als buiten de stranden. De vele indrukwekkende havens die hier zijn terug te vinden zorgen er bovendien voor dat je bij een bezoek aan Nice, Cannes of uiteraard Monaco enkele van 's werelds meest indrukwekkende jachten kan aanschouwen.

Het speelterrein van de 'rich and famous'

De Franse zuidkust wordt in elke toeristische brochure omschreven als een uiterst mondaine bestemming. Toegegeven, om een mooi en vooral langdurig verblijf te kunnen boeken in deze regio zal je behoorlijk diep in de buidel moeten tasten. Anderzijds moet het ook gezegd dat je er heel wat moois voor in de plaats krijgt. De hotels die hier zijn terug te vinden beschikken niet zelden over vier of vijf sterren en daarnaast zijn er in deze paradijselijke omgeving heel wat indrukwekkende vakantievilla's met zwembad te huren. Tel daar ook nog eens de meest luxueuze uitgaansgelegenheden bij op evenals de duurste wagens die het straatbeeld sieren en het mag duidelijk zijn dat je een vakantie aan de Franse Côte d'Azur niet snel zal vergeten!

Het heerlijke klimaat aan de Franse zuidkust

Niet alleen het azuurblauwe water aan de kuststrook van de Franse zuidkust, maar ook het zonovergoten mediterrane klimaat dat hier heerst is verantwoordelijk voor een significant deel van de populariteit waar deze regio op kan rekenen. Gemiddeld kan je aan de Côte d'Azur dan ook rekenen op een mooi gemiddelde van zomaar even 3.000 zonuren per jaar. Bovendien zijn de gemiddelde maximumtemperaturen in de zomermaanden gelegen rond de 28 à 30 graden waardoor het hier absoluut heerlijk vertoeven is. Zowel voor mensen die er van houden om kennis te maken met mooie, gezellige steden als voor zij die vooral op zoek zijn naar een deugddoende zon-, zee-, strandvakantie heeft de paradijselijke Franse Azurenkust dus duidelijk heel wat moois te bieden.

Ook op culinair vlak het paradijs op aarde

Leven als God in Frankrijk? Dat doe je pas echt wanneer je er voor kiest om een vakantie aan de Côte d'Azur te boeken. Tijdens je vakantie zal je niet alleen onder de indruk zijn van het altijd weer even aangename klimaat, wat bovendien ook te denken van de vele luxueuze accommodaties en uiteraard het grote aantal voortreffelijke restaurants welke hier terug te vinden zijn? De Franse keuken wordt algemeen aanzien als één van de beste ter wereld en daar kan je nergens beter van genieten dan aan de Franse Azurenkust. Bovendien bieden heel wat eetgelegenheden je op de koop toe ook nog eens een subliem uitzicht op de omgeving waardoor jouw (culinaire) beleving zomaar naar een nog hoger niveau zal worden getild.

Ontdek de pareltjes van de indrukwekkende Côte d'Azur

Of je nu slechts voor even aan de Franse Azurenkust verblijft of je er voor hebt gekozen om een langere vakantie te boeken, je verveelt je hier werkelijk geen minuut! Je maakt aan de Côte d'Azur dan ook niet alleen kennis met de mondaine havenstad Saint-Tropez, wat bovendien ook te denken van Cannes, bekend omwille van haar jaarlijks filmfestival en Nice met haar indrukwekkende boulevard? Ook de vele ruïnes in deze buurt zorgen er net als de adembenemende havens en kathedralen voor dat elke reiziger zich hier de koning te rijk voelt. Andere aanraders om te ontdekken in dit uitnodigende stukje paradijs zijn Fréjus, Saint-Raphaël en uiteraard ook Antibes. In ieder geval, ben je op zoek naar een echte paradijselijke omgeving om je volgende vakantie in door te brengen? Dan is het absoluut de moeite waard om daarvoor in de richting te kijken van de Franse Azurenkust.