De facelift van uw keuken in uw tweede huis

geplaatst op 22-02-2018
 Tweede woning 
alt

Het komt vaak voor dat de uitstraling van een keuken in een (recreatie)woning in de loop der jaren begint te vervelen. De keuze om de gehele keuken op zijn kop te zetten is echter niet voor iedereen haalbaar. Dit kan zijn door de te hoge kosten van deze ingreep of door een ruimte gebrek. Voor de mensen waar het wel haalbaar is brengt het vooralsnog een hoop gedoe met zich mee. Denk aan de urenlange slentersessie door een woonwinkel op zoek naar de juiste keuken om vervolgens teleurgesteld met de staart tussen de benen de winkel weer te verlaten. Gelukkig is er ook een veel simpelere en goedkopere manier om nieuw leven in de keuken te blazen.

Een goedkope renovatie

Door de keukendeurtjes te renoveren kan de keuken een volledige facelift krijgen zonder te betalen voor een nieuwe keuken. Dit scheelt natuurlijk ontzettend in de kosten en daarbij is het eindresultaat geweldig. Er is tegenwoordig veel keuze in kleur, maar ook in het type materiaal. Het is wel aangeraden om te zoeken naar het meest hoogwaardige materiaal voor de keukenkastjes. Denk bijvoorbeeld aan MDF en spaanplaat keukendeurtjes. Het leuke aan spaanplaat keukendeurtjes is dat ze een matte of hoogglans afwerking kunnen krijgen. Verder kunnen de spaanplaat keukendeurtjes door de ruwe structuur gemakkelijk een acryl toplaag krijgen. Voor de liefhebber van acryl is dit natuurlijk interessant. Ongeacht de keuze van materiaal zal de nieuwe keuken weer jaren meegaan om de lekkerste maaltijden in te bereiden. Dit geeft de keuken in uw tweede woning een geheel andere uitstraling!

Aandachtspuntje

Natuurlijk moet er wel met het juiste oog gekeken worden naar de omliggende ruimte. Het komt zo nu en dan voor dat een gerenoveerde keuken achteraf niet matched met de rest van de ruimte. Dit is ontzettend zonde en zal waarschijnlijk in extra kosten resulteren. Wees dus zeker oplettend om een teleurstelling als deze te voorkomen.

Een keuken wordt vaak gezien als het hart van een huis. Iedereen komt hier samen om even bij te praten en een hapje te eten. Het is daarom van groot belang dat de gebruikers van de keuken tevreden zijn met het uiterlijk. Dit zal uiteindelijk ook gemerkt worden in de gehele sfeer van de ruimte.