De goedkoopste wintersportgebieden in Europa

geplaatst op 08-09-2016
 Wintersport 
alt

Als je op wintersport wilt en je hebt een beperkt budget, kan je daarom beter dicht bij huis blijven tijdens de wintersport. In Europa zijn een aantal goedkope tot zeer goedkope wintersportgebieden te vinden waar je het hele winterseizoen heerlijk kunt skiën en andere wintersporten kunt beoefenen.

Checklist voor de geschikte wintersportlocatie

Als je op wintersport wilt, is niet alleen jouw budget belangrijk bij het bepalen van een wintersportgebied. Je moet bijvoorbeeld ook rekening houden met de duur van jouw verblijf, de sfeer, activiteiten, de omgeving, de aanwezige faciliteiten en accommodatie.

Goedkope wintersportbestemmingen in Europa

Als je goedkoop op wintersport wilt gaan, moet je je wel realiseren dat bepaalde wintersportgebieden niet zonder reden goedkoper zijn dan andere gebieden. Er zijn een aantal factoren die ervoor kunnen zorgen dat een wintersportgebied goedkoop kan zijn:
- De gemiddelde kostprijs is laag
- Het gebied ligt dichtbij huis
- Het wintersportgebied is niet zo populair onder wintersporters
- De voorzieningen en faciliteiten zijn van een mindere kwaliteit.

Er zijn meerdere Europese landen waar je bij een goedkoop budget kunt skiën, overnachten, eten, drinken en dergelijke. Dit zijn vooral de landen als Tsjechië en Bulgarije, en deze landen worden met het jaar populairder als land om te gaan wintersporten. Polen en Slowakije zijn vaak nog goedkopere wintersportgebieden, maar er zijn ook minder Nederlandse reisorganisaties die reizen naar deze gebieden organiseren.

Vaak kan je ervan uit gaan dat de goedkopere wintersportgebieden in bijvoorbeeld het oosten van Europa minder populair zijn en soms zijn de voorzieningen en faciliteiten ook minder. De goedkopere wintersportgebieden zijn vaak ook verder weg.

De goedkoopste wintersportgebieden

Tsjechië is een opkomend wintersportland

Tsjechië is erg goedkoop als het om wintersport gaat, en de laatste jaren komt Tsjechië ook steeds meer in trek bij Nederlanders. Het toerisme is in dit land bloeiende, en je kan er tegen voordelige tarieven overnachten in appartementen en hotels. Eén van de betere wintersportgebieden in Tsjechië is ‘het Reuzengebergte’. Het Reuzengebergte is voor zowel de beginnende wintersporter als de ervaren wintersporter een plek waar je naar hartenlust kunt sporten.

Bulgarije, de best bewaarde skiregio van Europa

Vooral de wintersportgebieden Borovets en Bansko zijn erg populair. Wintersportgebieden in Bulgarije hebben veel te bieden voor beginnende en ervaren wintersporters, maar Nederlanders gaan nog niet zo heel vaak naar Bulgarije toe tijdens de wintervakantie. Dit komt waarschijnlijk door de mindere kwaliteit van de voorzieningen en faciliteiten.

Duitsland, verschillende gebieden die de moeite waard zijn

Omdat je niet al te lang hoeft te reizen om in Duitsland te komen, kan je ook hier relatief goedkoop op wintersport. Vooral in het wintersportgebied Middenwald kan je voor een redelijk tarief sporten.
Bij veel Nederlanders is het Sauerland met vooral de plaats Winterberg erg populair.
Ook in het Zwarte Woud zijn er prima skigebieden te vinden.
Duitsland is zeker een optie voor mensen die een betaalbare skivakantie zoeken en is bovendien prima bereikbaar.

Oostenrijk, blijft het populairste wintersportland

Oostenrijk is één van de geliefdste landen als het gaat om wintersport, en in de meeste gebieden betaal je dan ook de hoofdprijs om een weekje te mogen wintersporten. Vooral Tirol kan erg prijzig zijn!
Maar als je leuke aanbiedingen kunt vinden, kan je ook in Oostenrijk goedkoop op wintersport. ‘See’ is een voorbeeld van een wintersportgebied waar je regelmatig goedkoop kunt wintersporten.

Frankrijk, prima skipistes voor jong & oud

De meeste wintersportgebieden in Frankrijk zijn duur, maar je kan alsnog voordelig uit zijn als je een lastminutewintersportvakantie weet te boeken. In sommige gevallen kan de korting bij een lastminute vakantie oplopen tot wel 70%!
Check ons aanbod van betaalbare vakantiehuizen in Frankrijk eens!