De voordelen van een opzetzwembad op een rijtje

geplaatst op 30-03-2021
 Zomervakantie 
 Tweede woning 
 Camping 
Wellicht heb je er wel eens over nagedacht om een opzetzwembad of een opblaasbaar zwembad te kopen. Een zwembad kun je voor jezelf kopen en/of je partner, maar zeker ook als je een of meer kinderen hebt. Bij mooi weer kunnen jullie dan heerlijk afkoelen in het zwembad. Wedden dat de onderlinge band in je gezin er beter van wordt? Naast dit sociale voordeel heeft een opzetzwembad nog veel meer voordelen te bieden. In dit artikel lees je wat zoal de meerwaarde is van een opblaasbaar bad voor in de tuin. Doe er je voordeel me en geniet straks bij mooi weer ook van elkaar en van een heerlijk potje zwemmen!
alt

Een opzetzwembad kun je snel opzetten en afbreken

Een van de grootste pluspunten van een opzetzwembad, zoals een betrouwbaar Intex zwembad van Top Zwembadshop, is het gebruiksgemak van dit soort zwembaden. Een opblaasbaar zwembad of een opzetzwembad kun je razendsnel installeren en klaarmaken als er mooi weer in aantocht is. Een bad met een doorsnede van ongeveer 2 meter kun je trouwens gemakkelijk in je eentje opzetten. In ons land, waar het weer snel kan omslaan, is dat natuurlijk super handig!

Een opblaasbaar zwembad is erg voordelig

Nog een voordeel van opzetzwembad is dat deze relatief voordelig zijn. Al voor een paar honderd euro kun je een opblaasbad kopen voor in de tuin, zoals een Intex opzetzwembad in de aanbieding. Let vooral goed op speciale acties en kortingen, want dan kun je nog meer besparen op de aankoopprijs van je zwembad.

Wat een eigen opblaaszwembad in de tuin natuurlijk nog voordeliger maakt, is het feit dat je niet of minder vaak naar het lokale zwembad hoeft. En dat scheelt natuurlijk flink in de entreekosten die je in de zomermaanden maakt. Ook dat is financieel natuurlijk mooi meegenomen!

Je kunt het water induiken wanneer jij dat wilt

Tegenwoordig zijn zwembaden, zeker in de grotere steden, bij mooi weer, erg druk. Dat is vervelend. Als het boven de 30 graden is en je bent niet op tijd (lees: in de vroege ochtenduren) bij het zwembad, dan sta je soms al snel een uur of langer in de rij om het zwembad in te komen. Op tropische dagen is dit natuurlijk erg vervelend.

Heb je bij mooi weer de beschikking over een eigen opblaasbaar zwembad, zoals een Intex zwembad, dan kun je letterlijk vanuit je huis binnen één minuut het water induiken. Je bent met een eigen zwembad in de tuin dus direct af van de vervelende lange wachttijden die je hebt als je naar een zwembad bij jouw in de buurt moet. En vergeet daarbij, naast de wachttijd, de entreekosten die je uitspaart niet.

Fijn is verder dat je, wanneer je klaar bent met zwemmen, je gewoon lekker thuis onder je oude vertrouwde douche kunt afspoelen. Zonder dat er allerlei vreemde mensen naast je staan of je moet wachten voordat er een plekje onder de douche vrijkomt.

Het onderhoud van een opzetzwembad stelt weinig voor

Een interessant voordeel van een eigen opzetzwembad kopen, is dat het onderhoud van dit soort zwembaden eigenlijk weinig voorstelt. Je hoeft niet bang te zijn dat er in het onderhoud veel tijd gaat zitten. Zeker als je je zwembad na een zomer met mooi weer goed schoon maakt en opruimt, hoef je qua onderhoud bij de seizoensopening weinig tot niets meer te doen. Niets?

Het enige dat je moet je doen bij als het nieuwe zomerseizoen aanbreekt, is het Intex zwembad opblazen en deze te vullen met water. Dat is, afhankelijk van de omvang van je zwembad, in een paar uurtjes gebeurd. Daarna kan het grote genieten beginnen: duik lekker het bad in en geniet van het lekkere weer!

Geschikt voor elke tuin

Een opblaasbaar zwembad is bij mooi weer voor elke tuin geschikt. Opblaasbare tuinbaden zijn namelijk in allerlei formaten verkrijgbaar. Ook als je een kleine tuin of een niet zo groot terras hebt, kun je een zwembad kopen die in je tuin past. Ideaal toch?

Een zwembad in je tuin is snel op temperatuur te brengen

Ten slotte is het feit dat je je tuinzwembad snel op de gewenste temperatuur kunt krijgen een groot voordeel. Door het bad te vullen met warm kraanwater, heb je je zwembad snel op de gewenste temperatuur. Maar je kunt je tuinzwembad ook op andere manieren snel verwarmen. Zo kun je voor enkele tientjes een dompelaar kopen of kiezen voor zonnepanelen die het water verwarmen. Wat je ook kiest: je hebt je tuinzwembad snel en voordelig op de gewenste temperatuur, heerlijk!