Een aangename tuininrichting bij je vakantiewoning

geplaatst op 14-12-2021
 Tweede woning 
alt

Zo zorg je voor een aangename tuininrichting

Wil je een aangename tuininrichting bij je vakantiewoning? Als je de tuin van jouw vakantiewoning mooi hebt ingericht, zal je er des te meer van genieten wanneer je er verblijft. Er zijn diverse manieren om een aangename tuininrichting te realiseren, waaronder met tuinmeubelen zoals loungebanken, een tuintafelset en nog veel meer. Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet, zodat ook jij kunt zorgen voor een aangename tuininrichting bij je vakantiewoning. Lees snel verder en ontdek onze tips.

Besteed aandacht aan de voortuin

Wanneer er voorbijgangers langslopen, is de voortuin het eerste dat ze opvalt. De voortuin is dan ook het visitekaartje van jouw vakantiewoning. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor een mooie, aangename voortuin. Ga eerst na waarvoor je de voortuin wilt gebruiken. Wanneer je er nooit komt, is het misschien beter om veel bestrating aan te leggen. Mocht je een liefhebber zijn van tuinieren, dan kun je ervoor kiezen om bestrating en groen met elkaar te combineren. Zorg dat de kleuren bestrating en de planten en bloemen die je kiest goed passen bij jouw vakantiewoning.

Grote tuin? Kies voor verscheidenheid

Heb je een grote tuin? Dan heb je diverse mogelijkheden om jouw tuin in te richten. Ga bijvoorbeeld voor een grote loungeset voor in de tuin en kies voor grote beplanting. Het is zeker aan te raden om te kiezen voor vaste planten die lang meegaan en weinig onderhoud behoeven. Leg zeker een mooi grasveld aan. Dit is erg leuk als je kinderen of dieren hebt. Je kunt ook overwegen om verschillende gedeelten in de tuin te maken, zoals een hoek met een mooie vijver en fontein of een hoek met een knus romantisch huisje.

Ga voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Ben je niet graag actief in de tuin, maar wil je wel een mooie en aangename tuin? Dan is het zeker aan te raden om voor een onderhoudsvriendelijke tuin te gaan. Deze tuin heeft veel bodembedekkers als beplanting en je hoeft de planten weinig te snoeien. Vermijd het nemen van een groot gazon, omdat gras best veel onderhoud behoeft. Je kunt het beste voor een klein stukje gras gaan met struiken en borders of kiezen voor kunstgras.

Kleine tuin? Let hierop

Heb je een kleine tuin? Zorg er dan voor dat je deze niet helemaal volstopt met van alles en nog wat, maar kies voor een rustige uitstraling. Vaak kun je bij een kleine tuin al snel last hebben van schaduw en inkijk. Zorg ervoor dat je voor lange planten kiest die goed kunnen tegen schaduw en plaats deze zoveel mogelijk tegen de wanden aan. Om je kleine tuin iets levendiger te maken, kun je er ook voor kiezen om juist de hoogte in te gaan. Denk aan het aanbrengen van een terrasje of het maken van een zitkuil. Zo lijkt jouw tuin optisch groter.