Een marktplaats voor recreatiewoningen

geplaatst op 18-04-2014
 Zomervakantie 
 Wintersport 
alt

Als we onze website Recreatiewoning.nl moeten samenvatten in een enkele zin dan is dat moeilijker dan je eerst denkt. Doordat onze site in feite een platform is in de breedste zin, maakt het niet makkelijk om de kern in enkele woorden weer te geven. Behalve een aanbod van recreatiewoningen die te koop en  te huur worden aangeboden door zowel particuliere als zakelijke adverteerders is er zoveel meer. Wat te denken van het “landendossier” waarop u als bezoeker zoveel relevantie informatie kunt vinden over uw favoriete land om op vakantie te gaan of waar u wellicht overweegt zelfs een tweede huis aan te schaffen.
En dan “artikelen sectie” waar allerlei informatieve stukken zijn geplaatst die geschreven zijn door mensen die werkzaam zijn in de toeristische sector en tweede woning markt.

Maar als core business kunnen we toch wel stellen dat Recreatiewoning.nl vooral ontstaan is om een brug te slaan tussen de verhuurder en huurder van een vakantiewoning dan wel tussen de verkoper en potentiële koper van een tweede woning. Dus wat dat betreft is de zinsnede “een marktplaats voor recreatiewoningen” zo gek nog niet. Dat er behoeft is aan een platform als het onze bewijst het toenemende aantal advertenties waarin een 2de huis te huur of te koop wordt aangeboden.

Waarom de tweede huizen markt een eigen marktplaats bieden?

Op het internet zijn diverse websites waar je een advertentie kunt plaatsen om iets aan te bieden. Dit zijn de bekende online marktplaatsen waar je in feite alles kunt vinden wat je zoekt. Waarom dan toch een specifiek platform lanceren om een recreatiewoning te huur aan te bieden of zelfs ervoor kiezen om je tweede huis middels dit online medium in de verkoop te zetten.
Het antwoord is eigenlijk heel simpel; om het juiste publiek te trekken is het belangrijk om een website te hebben die de doelgroep weet te bereiken en waar het bovendien de informatie kan vinden die het zoekt. Op Recreatiewoning.nl komen de mensen die specifiek op zoek zijn naar een vakantiehuis om te huren of zelfs zich aan het oriënteren zijn op de aankoop van een tweede woning. Niet alleen bieden wij het aanbod, ook relevante informatie met betrekking op koop of huur van een recreatiehuis kun je vinden op de website. Met andere woorden de website fungeert meer en meer als een allesomvattend portaal.

De toekomst van Recreatiewoning.nl in een notendop

Wat zijn de toekomstverwachtingen van de recreatiesector en het aandeel van deze website hierin? Vrije tijd is iets wat een alleen maar belangrijker rol gaat spelen in de maatschappij, door het jachtige klimaat is vakantie iets wat mensen tot rust laat komen en samenbrengt. Dit kan door middel zijn van het boeken van een vakantiehuis in binnen- of buitenland maar ook de aanschaf van een 2de huis is iets waarmee de consument een eigen stukje vakantiebeleving koopt.

Recreatiewoning.nl wil inspelen op de behoeftes van de recreant door middel van nog meer informatie aan te bieden aan deze doelgroep. Steeds meer bezoekers weten onze website te vinden en doordat vele van hen na een eerste bezoek terugkomen geeft een duidelijk signaal dat de website zich steeds duidelijker manifesteert in op het internet.
Ook weten steeds meer adverteerders ons te vinden om een vakantiewoning middels een advertentie op onze site te promoten. Dit zijn vaak particulieren die hun tweede huis beter willen verhuren of zelf trachten een koper te vinden. Maar ook verhuurorganisaties bieden een deel van hun vakantiehuizen aanbod te huur aan op de site. Maar ook (veelal Nederlandse makelaars) die bijvoorbeeld actief zijn in diveselanden als Nederland, Duitsland, België en Spanje. plaatsen hun tweede woning aanbod op onze website. Vandaar ook dat wij er geen probleem mee hebben als de term Recreatiewoning.nl een marktplaats voor recreatiewoningen wordt gebruikt. Het geeft de kernactiviteit toch wel aardig weer!

1 reactie

B. Eefelen op 19-09-2014 om 16:20
wij hebben zelf een tweede huis en spelen wel eens met de gedachte dit te verkopen. hierboven las ik dat jullie website de mogelijkheid biedt om als eigenaar de woning zelf te koop aan te bieden. ik heb hier een paar vragen over! hoe gaat het te koop zetten van mijn huis recreatiewoning in zijn werk en hebben we geen enkele verplichting aan een makelaar?
Reactie plaatsen