Een nieuwe vloer kopen voor jouw vakantiehuisje

geplaatst op 20-01-2022
 Tweede woning 
Je nieuwe vakantiehuisje inrichten is op zichzelf erg leuk, maar zo makkelijk nog niet! Waar begin je? Voor welke vloer moet je kiezen? Wat past er bij jouw persoonlijke stijl en wat zijn de voor- en nadelen van een houten of PVC vloer? We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.
alt

Als je kiest voor een houten vloer

Wat een houten vloer zo’n favoriet maakt bij vele huishoudens is de authentieke look. Geen enkele houten vloer is hetzelfde, je huis krijgt een orginele noot.  Daarnaast beschikken de meeste houten vloeren over een nieuwe techniek waardoor je vloer automatisch beschermd is tegen krassen en vlekken. We weten namelijk allemaal hoe vervelend het kan zijn als de kinderen met modderschoenen de kamer inrennen en je daarna uren aan het poetsen bent om de vlekken uit de vloer te krijgen. Houten vloeren zijn nu ook zo ontworpen dat de planken heel soepel in elkaar geschoven kunnen worden en het dus vrij weinig tijd kost. Nadelen zijn dat hout natuurlijk materiaal is en dat je wat gekraak kan horen als je over de vloer loopt. Daarnaast kunnen de planken erg slecht tegen water. Wel kun je een houten vloer waterresistent maken door deze te behandelen met een speciale lak.

Als je kiest voor een PVC vloer

Een enorm voordeel van een PVC vloer in huis, is dat deze geruisloos is. De vloer is ook nog eens zacht, zo loop je lekker en zijn de stappen niet te horen. Geen geluid van gestamp, rennende kinderen of dribbelen hondenpootjes meer! Door geavanceerde technieken kan de natuurlijke look die je bij echt hout of steen hebt, mooi gereproduceerd worden. De vloer is heel gemakkelijk te onderhouden. Het slimme kliksysteem zorgt ervoor dat een PVC vloer probleemloos gelegd kan worden. Nadelen van een PVC vloer zijn dat deze erg dun is en sneller beschadigd kan raken, daarom is een vlakke ondervloer van goede kwaliteit van essentieel belang.

Hoe kun je een nieuwe vloer combineren met je inboedel?

Mensen willen vaak graag gezelligheid in de eet- en woonkamer, dan is een hout een goede optie vanwege de oorspronkelijke uitstraling. Voor kamers die sneller vies worden, zoals de keuken of de gang, is een PVC vloer handiger omdat deze vloer waterbestendig is. Los van het advies ligt het helemaal bij jou, het allerbelangrijkst is dat het vakantiehuisje helemaal naar jouw smaak wordt ingericht!