Een vakantiehuis bij de golfbaan kopen

geplaatst op 14-04-2017
 Tweede woning 
alt

Ben je een fervent golfer en sta je het liefst elk vrij moment een balletje te slaan op de green? Dan is het natuurlijk fantastisch als je dit ook tijdens je vakantie kunt doen. Je kunt een vakantiewoning huren in de buurt van een golfbaan. Maar wat als je de golfbaan van je dromen vindt? Dan kun je er natuurlijk ook een vakantiewoning kopen. En het mooie is dat de landen met de mooiste golfbanen ook nog eens de landen zijn met hele gunstige huizenprijzen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Golfen en een tweede huis in Frankrijk

Frankrijk is een zeer populair vakantieland onder Nederlanders. En omdat de huizenprijzen hier relatief laag zijn, kopen heel wat mensen hier een vakantiehuis. Veel van de huizen die te koop staan, liggen bovendien in de buurt of soms zelfs direct aan een golfbaan. En als je bedenkt dat er in Frankrijk meer dan 500 geweldige golfbanen liggen, snap je wel dat je volop keus hebt. Het aanbod van de huizen bestaat grotendeels uit villa’s en appartementen. Je kunt dus zelf bepalen wat het beste bij je past. Ook al vindt je in heel Frankrijk goede golfbanen, de echte toppers liggen allemaal geconcentreerd in de regio ‘Aquitaine’. En een bijkomend voordeel van deze regio is dat de prijzen van het golfen hier ook flink wat lager liggen dan in de rest van het land. Wij raden daarom aan om in deze streek te beginnen als je op zoek bent naar een tweede huis in Frankrijk én veel wilt golfen.

Golfen en een tweede huis in Spanje of Portugal

Zowel in Spanje als in Portugal vindt je schitterende golfbanen. Een aantal hiervan behoren zelfs tot de besten van heel Europa. Met name de golfbanen in de Portugese Algarve zijn wereldberoemd. En net als in Frankrijk vindt je ook hier veel huizen die dichtbij een goede golfbaan zijn gesitueerd. Bijkomend voordeel van een tweede huis in één van deze twee landen is ook nog eens dat het hier ’s winters lekker warm is. Je kunt er dus ook in de wintermaanden terecht voor een heerlijke, zonovergoten golfvakantie. En misschien kun je er zelfs gaan overwinteren? De prijzen van de huizen in Spanje en Portugal liggen over het algemeen nog iets lager dan in Frankrijk. Houdt er echter wel rekening meer dat de reistijd naar deze twee landen langer is. Je kunt niet zomaar de auto pakken en binnen een dag naar je bestemming rijden. Sommige mensen zullen dit als een nadeel ervaren. Niettemin is het wel mogelijk om snel op je bestemming te zijn wanneer je het vliegtuig pakt. Maar dit heeft uiteraard ook weer nadelen. Zo zijn er meer kosten mee gemoeid waardoor je minder geneigd bent om even snel heen -en weer te reizen. Ook ben je met het vliegtuig wat meer beperkt in je bagage. Ook dit laatste kan een rol spelen omdat je natuurlijk flink wat golfspullen bij je hebt.