Elektricien nodig voor je recreatiewoning?

geplaatst op 03-08-2015
 Tweede woning 
alt

Een recreatiewoning is een woning waar je vaak niet zo heel erg vaak komt. Sommige mensen kiezen ervoor om hun recreatiewoning te verhuren, maar er zijn genoeg recreatiewoningen die slechts enkele weken per jaar bewoond worden; enkel als de eigenaar op vakantie gaat. Omdat je er zelf over het algemeen niet vaak komt, wil je wel dat als je er komt alles goed werkt en je niet continu problemen aan het oplossen bent, zoals het verhelpen van een kortsluiting. 

Om die reden is het verstandig om een goede elektricien te vinden. Maar hoe vind je die eigenlijk? We geven enkele tips!

Zoek een elektricien in de buurt

Het is altijd veel verstandiger om een elektricien te zoeken die uit de buurt komt, dan een die niet uit de buurt komt, dus als je bijvoorbeeld in Amsterdam woont, dan kies je natuurlijk voor een elektricien in Amsterdam. Het zal vast wel zo zijn dat een elektricien die van ver komt bruto goedkoper is omdat hij bijvoorbeeld een lager uurloon hanteert, maar uiteindelijk vergeten veel mensen de reiskosten of voorrijdkosten en ben je dus alsnog duurder uit dan wanneer je een elektricien zou inhuren die simpelweg vlakbij woont. Ook is het nadeel aan een elektricien die van ver moet komen dat het lang duurt voor hij aanwezig kan zijn. Stel dat een elektricien de bekabeling van je recreatiewoning heeft aangelegd en dit ineens niet blijkt te werken terwijl je er net op vakantie bent, dan voel je er weinig voor om te wachten tot de elektricien die van ver moet komen eindelijk eens in de buurt is. Zijn standpunt is dan wel te begrijpen; het is zonde om voor één klant tientallen kilometers te moeten rijden om een klein euvel te verhelpen, maar zelf zit je met de gebakken peren. Zoek daarom gewoon een elektricien in de buurt. Vaak scheelt het niet eens zo heel erg veel geld en ben je alleen aan de reiskosten al een stuk minder kwijt.

Doe onderzoek naar de kennis en kunde van de elektricien

Een elektricien moet zoals gezegd goed zijn. Je wil niet dat het werk door een beun wordt uitgevoerd en je binnen enkele weken al problemen krijgt. Zorg daarom dat de elektricien die je inhuurt betrouwbaar is en over de benodigde certificaten en licenties beschikt. Je voorkomt dan dat een handige persoon zonder verdere opleiding jouw installatiewerk uitvoert.

Zoek reviews en ervaringen met de elektricien

De beste manier om achter de kwaliteit van een elektricien te komen, is door naar ervaringen te zoeken. Je doet dat het beste bij vrienden en familie maar eventueel ook via internet. Zeker bij de wat grotere elektriciens zijn er doorgaans tal van ervaringen op het internet te vinden.

.