Emigreren naar favoriete vakantieland

geplaatst op 30-05-2018
 Tweede woning 
alt

Voor een grote groep mensen is het een droom om na jaren hard werken te kunnen verhuizen naar hun droomland. Sommige geluksvogels hebben zelfs al enige tijd een vakantiehuisje in hun droomland. Toch worden zij tegengehouden om hier naartoe te verhuizen door werkverplichtingen in Nederland. Echter komt er een moment in het leven dat er een leeftijd bereikt wordt waar men vrij is van verplichtingen. Dit is hét punt waar mensen hun levenslange dromen proberen waar te maken en in veel gevallen gaan deze dromen over de emigratie naar het buitenland. Deze behoefte om te emigreren kan diverse redenen hebben, voor iedereen zal dat anders zijn. Het is alleen wel een zeer grote stap waar veel bij komt kijken, denk bijvoorbeeld aan de verhuizing van alle bezittingen. Ook dienen er een hoop administratieve zaken geregeld te worden voordat iemand kan emigreren naar het buitenland. Hieronder wordt een duidelijk beeld geschetst van waarom men graag zou willen emigreren, maar ook alle bijkomende zaken van een emigratie.

Veel voorkomende redenen waarom men emigreert

Men kan diverse redenen hebben om te emigreren naar het buitenland. Zoals eerder gezegd kan het een levenslange droom zijn. Zo kunnen mensen verliefd raken op een bepaald landschap, cultuur of de mensen van een land. Waarschijnlijk werken deze mensen al jaren keihard om deze levenslange droom waar te maken en is dit eindelijk mogelijk op een latere leeftijd. Wat oorspronkelijk een vakantiehuisje was, wordt dan juist de nieuwe woning van deze mensen. Al kan het ook zo zijn dat er een geliefde in het buitenland woont, liefde kan namelijk zo sterk zijn dat men alles kan laten vallen en vertrekt. Daarnaast kunnen er ook kansen voordoen op het gebied van werk, zo worden sommige mensen uitgezonden naar het buitenland om daar een bepaalde functie te vervullen. Ook kan men economische redenen hebben of medische redenen hebben om te emigreren. Nu alle redenen duidelijk zijn zal er dieper ingegaan worden op alle bijkomende zaken omtrent een emigratie.

Zorg dat deze bureaucratische zaken op orde zijn wanneer je emigreert

Een verhuizing naar het buitenland vereist nou eenmaal een hoop geregel. Dit is ook niet heel gek aangezien je een hoop achterlaat in het geboorteland. Zo dient men bijvoorbeeld bij de gemeente aan te geven wanneer zij voor een langere periode dan 8 maanden naar het buitenland verhuizen. Daarnaast zal men een hoop moeten opzeggen, denk hier aan zaken als: lidmaatschappen/abonnementen, postbus, de meeste bankrekeningen etc. Ook dient men rekening te houden met alle rechten, plichten en mogelijkheden van het nieuwe land. Dit wil namelijk nogal verschillen met de gang van zaken in Nederland. Daarnaast moet men ook denken aan hun oude en nieuwe belastingen, zorgverzekeringen, pensioen en het in orde maken van alle legalisatie documenten.

Onmisbare verhuistips

De verhuizing is het belangrijkste deel van een emigratie. Zo dient dit proces dan ook niet lichtjes genomen te worden. Gelukkig gaf een verhuisbedrijf uit Amsterdam enkele onmisbare tips en informatie op het gebied van verhuizen. Deze tips zullen hulp bieden bij een grote stap als deze. Om te beginnen met een zeer belangrijke tip, zorg voor een goede planning. Probeer ruim van tevoren te beginnen met het plannen van de verhuizing en het inpakken van spullen. Het maken van een verhuischecklist kan hier behulpzaam zijn. Zo kan men elke taak afvinken die voltooid is en daardoor blijft alles overzichtelijk. Bij de verhuizing is het zeer belangrijk om alle lades te verwijderen uit kasten. Dit wordt veelal gedaan om schade tijdens de verhuizing te voorkomen. Ook kan beschermend folie rondom de kasten gewikkeld worden om lades en kastdeurtjes dicht te houden. Daarnaast is het streng geadviseerd om geordend te werken, dit kan makkelijk gedaan worden door alle verhuisdozen te voorzien van een label. Zo weet men bij aankomst exact wat de inhoud is van elke doos, de labels helpen natuurlijk ook bij het inladen van alle breekbare spullen. Ook is het slim om vooraf alle meubelen op te meten die meegaan naar de nieuwe woning. Zo krijgt men inzicht over welke meubelen wél en welke niet gaan passen. Sommige meubelen passen al niet eens door de deur van de huidige woning en dienen daardoor eerst uit elkaar gehaald te worden. Het is wijs om bij het demoteren de schroefjes en boutjes op te bergen in een gelabeld zakje zodat deze niet kwijtraken. Maak een pakket met hierin spulletjes die gebruikt kunnen worden op de aankomstdag. Vaak zitten hier de broodnodige spullen in om de eerste dag/nacht te overleven.