EVisa Application Services en vakantie in VS

geplaatst op 15-09-2017
 Zomervakantie 
 Rondreis 
alt

Heb je besloten om op vakantie te gaan naar de VS, maar nog geen idee waar je wilt verblijven? Huur dan eens een vakantiewoning! Zeker voor een groter reisgezelschap is dit ideaal. Het huren van een vakantiewoning in de VS gaat wel even iets anders als hier in Nederland. Daarom een aantal tips van ons op een rijtje.

Als Nederlander naar de VS op vakantie

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste Nederlanders naar Florida of New York gaan.  Florida voor de fantastische attractieparken en New York omdat dit een wereldstad is en de meest ambitieuze stad is van de VS. In de meeste gevallen kun je een vakantiewoning/appartement/villa boeken samen met je ticket in de vorm van een gunstige pakketreis. Uiteraard is het ook mogelijk om een losse ticket aan te schaffen en apart een vakantie verblijf te boeken, echter is dit wel lastiger via een Nederlandse aanbieder.

Florida

Florida biedt by far de meeste vakantiewoningen aan. En vergeleken met de prijzen wat je hier in Nederland betaald voor een vakantiewoning, is Florida echt goedkoop! Uiteraard ligt dit wel aan in welk seizoen je er heen gaat, maar over het algemeen ben je tussen de €500,- en €1000,- kwijt voor een week. En dan heb je een riante en luxe woning voor zes à acht personen.

Makelaars, VVV kantoren of verhuurkantoren

Niet in elke plaats kun je geïnspecteerde vakantiewoningen via een VVV kantoor boeken. Maar toch is dit wel het proberen waard. In de meeste plaatsen worden de vakantiewoningen namelijk verhuurd door lokale makelaars. De vakantiewoningen die je via een makelaar huurt, huur je dan vaak voor 1 week. De reden hiervan is, is dat er voor het verhuren een speciale vergunning nodig is.

Rechtstreeks via de eigenaar een vakantiewoning huren

Ook particulieren bieden vakantiewoningen aan. Dit is vooralsnog het meest voordelig. Wees wel heel voorzichtig met de betaling hiervan. Maak nooit geld vooraf over op een buitenlandse bankrekening omdat er altijd oplichters tussen kunnen zitten. Deze oplichters doen alsof ze eigenaar zijn van een vakantiewoning, maar gebruiken dan afbeeldingen van huizen die gewoon te koop staan. Kijk daar dus mee uit.

Verschillende websites

Wil je toch via particulieren een vakantiewoning huren, zoek dan naar een betrouwbare website welke deze aanbieden. Op deze websites kunnen particulieren hun vakantiewoning te huur aanbieden. Deze manier van een vakantiewoning huren is de laatste jaren erg in trek.

Nederlandse Reisorganisaties

Je kunt natuurlijk ook een vakantiewoning boeken middels een reisorganisatie. Houd er dan wel rekening mee dat je hiermee wel duurder uit bent. Je betaald altijd voor commissie of provisie. Maar het is wel de meest veilige optie mits ze de boekingen onder SGR-garantie uitvoeren. Je bent dan verzekerd van een Nederlandstalig aanspreekpunt, en bij faillissement raak jij je betaalde huursom niet kwijt.

Smaken verschillen

Natuurlijk kan een geboekte vakantiewoning wat tegenvallen. Helaas weet je dat in de meeste gevallen niet van te voren. De inrichting is totaal niet je smaak, je hebt een slechte schoonmaakster getroffen of het lijkt in geen velden of wegen op het plaatje. Om je hier toch een beetje mee te helpen hebben we nog wat tips voor je.

Tips:

  • Lees altijd de beoordelingen van mensen die jou voor zijn gegaan en daadwerkelijk in de vakantiewoning hebben geslapen. Soms hebben ze zelfs foto’s toegevoegd en dat zegt dan net even iets meer over de woning. Neem niet alle beoordelingen te serieus.
  • Heb je een vakantiewoning geboekt? Zoek deze woning dan eens op via Google Maps streetview. Hiermee kun je de woning zelf goed zien, maar ook meteen de omgeving bekijken.
  • Waar je ook even naar moet kijken wanneer je een vakantiewoning boekt, is of alles inclusief is, of dat er nog toeslagen overheen komen. Denk bijvoorbeeld aan een linnenpakket en schoonmaakkosten maar ook reserveringskosten. Zo weet je ook precies wat je zelf dient mee te nemen.

ESTA aanvragen

En dan als laatst nog een hele belangrijke tip van ons. Vraag op tijd uw ESTA aan! Doe dit in ieder geval 72 uur voorafgaand aan uw reis, maar liever een week of drie van te voren. Wij van eVisa Application Services staan voor u klaar en helpen u graag wanneer u vragen heeft over het aanvragen van uw ESTA.

Voordelen van onze service:

  • Handmatige controle van iedere aanvraag,
  • Ingebouwde controles op ons aanvraagformulier waarmee de meest gemaakte fouten voorkomen worden,
  • Nederlandse klantenservice met uitstekende bereikbaarheid,
  • De optie om de ESTA per post te laten versturen,
  • Meerdere betaalopties zoals: iDEAL, Bancontact/Mister Cash, Mastercard, Visacard of eMaestro.