Ga je met de auto op vakantie? Wellicht heb je dan iets aan deze tips!

geplaatst op 29-03-2022
 Zomervakantie 
 Rondreis 
alt

Ga je binnenkort weer op vakantie naar je favoriete bestemming?. Het voorbereiden van een vakantie kan al een ontspannen gevoel geven en het is vaak erg leuk om al wat onderzoek te doen naar plekken die je graag zou willen bezoeken. Ben je van plan om met de auto naar je bestemming toe te gaan? Zorg er dan voor dat je de nodige voorbereiding treft. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Een PCR test vakantie is bijvoorbeeld iets om niet te vergeten. En wellicht heb je iets aan de andere tips in deze blog. Even er tussenuit kan een heel goed idee zijn, zeker wanneer je het druk hebt op bijvoorbeeld je werk of wanneer je een andere stressvolle periode doormaakt. Geniet van je vakantie en kom ontspannen terug met onderstaande tips! Alvast een hele fijne autovakantie gewenst!

Belangrijke spullen ordenen

 Wanneer je met de auto op pad gaat, is het handig om belangrijke zaken bij de hand te hebben. Denk bijvoorbeeld aan dat rijbewijs, het is in sommige gevallen namelijk zo dat hierom gevraagd wordt. Het is dan erg vervelend als je je rijbewijs nergens kunt vinden, omdat deze ergens onderin je tas ligt. Denk ook aan verzekeringspapieren en andere autopapieren. Het is handig om deze op een plek te leggen waar je snel bij kunt.

Telefoonnummers opslaan 

Het is ook een tip om relevante telefoonnummers van tevoren al op te slaan. Denk aan bijvoorbeeld een nummer dat nodig is wanneer je onverwacht je bankpas moet blokkeren als blijkt dat je portemonnee is gestolen. Helaas is dit iets wat nogal eens gebeurt op vakantie. In sommige steden wordt er veel gejat en moet je dus altijd goed op je hoede zijn. Toch kan het gebeuren dat je een keer niet goed genoeg opgelet hebt en er belangrijke spullen worden gestolen. Gelukkig hoeft dit niet gelijk je hele vakantie te verpesten. Wanneer je deze nummers hebt opgeslagen kun je dit soort onverwachte zaken direct regelen en kun je daarna snel weer door met het genieten van je vakantie. Zoek dus van tevoren uit welke belangrijke nummers handig zijn om op te slaan. Dit kan veel ongemak voorkomen.

In de nacht vertrekken 

Het kan veel voordelen hebben om in de avond of in de nacht te gaan vertrekken. Dat zit zo: het is in de avond en in de nacht vaak rustig op de weg. De kans op files is daardoor een heel stuk kleiner. En wanneer je met kinderen reist, is de kans groot dat ze een groot deel van de reis zullen slapen. Dat is een win-win situatie, want voor geen enkel kind is het prettig om urenlang in een warme auto te moeten zitten.

Navigatie 

Ook is het een goede tip om je navigatie te updaten. Je kunt met de navigatie van je telefoon reizen, maar ook met de navigatie van je auto. Veel wegen zijn, zowel in het binnenland als buitenland, de laatste wegen behoorlijk onder handen genomen waardoor er behoorlijk veel verkeerssituaties zijn veranderd.