Garagedeur isoleren, waar moet u op letten?

geplaatst op 14-06-2022
 Tweede woning 
Door de stijgende gas- en energie prijzen is het vaak gewenst om het verbruik hiervan te verminderen. Want wat u niet verbruikt, hoeft u niet te bekostigen. Het isoleren van uw woning draagt hier in grote mate aan bij. Vaak wordt bij het isoleren van de woning de garage vergeten. Echter, gaat er ook via de garage veel onnodige energie verloren. Dit is met name het geval wanneer uw garage grenst aan uw woning.
alt

Waar let u op bij een geïsoleerde garagedeur?

Een goed geïsoleerde garage start bij een geïsoleerde garagedeur. Maar wanneer is een garagedeur nou goed geïsoleerd? Onderstaande aspecten helpen u bij het beoordelen van het isolerende vermogen van openslaande garagedeuren.

1. Wat is de isolatiewaarde van de garagedeur?

De U-waarde bij een garagedeur geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat tussen de binnen- en buitenzijde van de deurpanelen. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de garagedeur isoleert. Dit houdt namelijk in dat er minder warmte verloren gaat. Om er zeker van te zijn dat u een geïsoleerde garagedeur koopt is het aan te raden om een garagedeur met een goede U-waarde te kiezen.

2. Is het kozijn geïsoleerd?

Naast goed geïsoleerde deurpanelen is het ook van belang dat het bijbehorende kozijn optimaal isoleert. We spreken dan over thermisch onderbroken kozijnen. Bij kozijnen met een thermische onderbreking wordt het binnen- en buitenkozijn gescheiden door een kunststof profiel. Hierdoor ontstaat stilstaande lucht waarmee de koude lucht buiten blijft, en de warme lucht binnen.

3. Garagedeur met glas? Wat voor glas wordt er gebruikt?

Bent u op zoek naar een garagedeur met glas? Let dan goed op de glassoort die gebruikt wordt. Is dit plexiglas, enkel, dubbel, triple of HR++ glas? Het zou namelijk zonde zijn dat u kiest voor optimaal geïsoleerde deurpanelen maar de kou alsnog via de ramen zijn weg naar binnen vindt.

4. Hoe wordt de garagedeur afgewerkt?

Een goed geïsoleerde garagedeur gaat verder dan enkel de deurpanelen, het kozijn en eventuele beglazing. Een garagedeur kan namelijk optimaal geïsoleerd zijn maar toch tochten wanneer de montage te wensen overlaat. Zorg er daarom altijd voor dat uw garagedeur gemonteerd wordt door ervaren montageteams met kennis van zaken.

5. Op zoek naar een geïsoleerde garagedeur?

Bent u van plan om uw oude garagedeur te vervangen voor een perfect geïsoleerde garagedeur? Bekijk dan enkele voorbeelden van perfect geïsoleerde garagedeuren.