Gevelreiniging voor je kostbare recreatiewoning

geplaatst op 12-09-2024
 Tweede woning 
Na een paar lange maanden van alleen maar werk kijk je ernaar uit terug te keren naar je vakantiewoning. Toen je jouw piekfijn eruitziende recreatiewoning maanden geleden achterliet op het vakantiepark kon je niet wachten weer terug te komen. Je had graag eerder gewild. Aan de andere kant had je er toch weinig aan, omdat het weer niet echt meezat die tijd. Je eigen huis had al te lijden van de natuurelementen. Onkruid schoot op en het leek net of de gevel langzaam aan het verkleuren was richting de ‘puur-natuur’-look. Hoe zou je recreatiewoning eraan toe zijn na al die tijd? Je zit er toch echt niet op te wachten om tijdens je vakantie de buitenkant van je tweede woning schoon te schrobben. Maar ja, het oog wil ook wat. En de buren kletsen ook.
alt

Ga tijdens je welverdiende vakantie niet zelf de buitenkant helemaal schoonmaken

Het is een van de nadelen van het Nederlandse weer. Regen, hagel, sneeuw, hitte en koude zorgen voor een aanvoer van vuil en vocht, dat zich afzet op de gevel van je woning. Algen, mos en andere ongewenste organismen groeien als kool tussen de voegen van je muur of de naden van het hout. Dat moet schoon. Natuurlijk wil je niet zelf gaan lopen klooien. Zeker niet als het zomer is en je liever met een cocktail op het terras zit. Doe jezelf dan een plezier en laat vaklui je gevelreiniging doen. Zij weten wat ze doen en hoe ze het moeten doen. Samen met hen spreek je een dag af dat ze de gevel aanpakken. Dus terwijl jij nog aan het werk bent ─ en je uitkijkt naar de vakantie over een korte tijd ─ wordt jouw recreatiewoning aangepakt en klaargemaakt voor een nieuw seizoen.

Gevelreiniging plus impregneren voor een langdurend schoon resultaat 

Voor de kosten hoef je het niet te laten. Alles beter dan zelf spullen moeten aanschaffen, je in moeten lezen in hoe het werkt én de kostbare tijd die je kwijt bent. Voor langer zichtbaar resultaat ─ waarbij impregneren van je gevel een prima idee is ─ bepaar je jezelf op de lange termijn veel geld. Misschien wil je een keer wat anders en besluit je elders een recratiewoning te kopen. Bedenk dan dat een schone vakantiewoning, waar de dak- en gevelreiniging goed heeft uitgepakt, meer waard is dan een smoezelig en half verwaarloosd huisje.

De Softwash methode is milieuvriendelijk en uiterst duurzaam

De aanpak van de gevelreiniging is trouwens zeer vriendelijk voor je recreatiewoning. Traditionele hogedrukreiniging is uit den boze want dit veroorzaakt schade. Nee, de biologisch afbreekbare en milieuvriendelijke Softwash methode gaat op lage druk en is zachter voor delicate oppervlakken. Hert verwijdert schadelijke organismen en ander organisch materiaal veel effectiever. Algen, schimmels en mossen verdwijnen voor langere tijd. Spreek af met de mensen van de gevelreiniging dat je periodiek je vakantiewoning onder handen laat nemen. Je zult zien dat het vakantiegevoel dat je dan ervaart ook écht een vakantiegevoel is, zonder je schuldig te voelen over een vuil uitziende woning.