Het belang van de Second Home beurs

geplaatst op 02-10-2015
 Tweede woning 
alt

Twee keer per jaar staat in de Jaarbeurs Utrecht de Second Home beurs op de agenda. De vele landelijke beurzen in de verschillende segmenten staat de laatste jaren over het algemeen onder druk en hebben te maken met dalende bezoekersaantallen en ook de tweede huis beurs heeft hier mee te maken mee gehad maar deze heeft na een kortstondige dip weer te maken met een toenemende belangstelling onder zowel bezoekers enerzijds als makelaars, etc. anderzijds die een stand huren en hun tweede woningen onder de aandacht brengen van consument.
Er blijkt duidelijk behoefte aan een dergelijke beurs en in dit blogartikel geef ik aan wat mijns inziens de belangrijkste pijlers onder deze succesvolle beurs zijn.

Op de tweede woning beurs kennis maken met de gezichten achter het aanbod

Het internet speelt een belangrijke oriënterende rol bij mensen die op zoek zijn naar een tweede huis. Veel makelaars die aanwezig zijn op de Second Home beurs adverteren met hun aanbod op diverse tweede huis portalen waaronder uiteraard ook Recreatiewoning.nl
Als op een gegeven moment de aankoop van een tweede woning concrete vormen aanneemt dan is het ook wel eens fijn om te weten wie de verkopende partij is. De Second Home beurs kan hier natuurlijk perfect op aansluiten. Of u nu op zoek bent naar een leuke recreatiewoning in Nederland, een appartement in Spanje of een fraai landhuis in Italië, op de beursvloer zullen er stands te vinden zijn die aansluiten op uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Op deze manier kun je mooi met de verschillende makelaren en ontwikkelaars kennismaken. Als potentiële koper is het natuurlijk belangrijk om te weten met wie je als verkoper van doen hebt. De tweede woning beurs is hiervoor een perfect instrument.

De Second Home beurs is meer dan alleen maar makelaars

Het mooie van een recreatieve vastgoedbeurs is dat alles wat aansluit bij de koop van een tweede woning er te vinden is. Natuurlijk zijn de makelaars het beste vertegenwoordigt maar ook zijn er lezingen van diverse personen die actief zijn in de recreatieve vastgoedbranche. Ook zijn er stands te vinden met notarissen, verstrekkers van hypotheken op een tweede huis, recreatiewoninginrichters, etc.
Dat maakt de Second Home beurs in Utrecht ook zo interessant om te bezoeken. Of u nu in het beginstadium of al in dusdanig ver bent dat u overweegt een bieding op een recreatiewoning uit te brengen. De tweede huizen beurs is altijd de moeite van het bezoeken waard. Wellicht doet u nieuwe inzichten op of ontmoet u een interessante partij die u door het traject heen kan begeleiden.
Deelt u die mening dan is het raadzaam alvast de volgende beursdata in de agenda te zetten.