Hoe betaal je een recreatiewoning?

geplaatst op 19-12-2020
 Tweede woning 
Je wilt er even tussenuit maar je bent zeker nu met het rondwarende Coronavirus aan huis gebonden. Een recreatiewoning die je ook voor eigen gebruik hebt is een ideale manier om even er uit te zijn en tegelijkertijd te investeren in de toekomst.
alt

Welke financieringsvormen zijn er?

Een hypotheek voor een tweede huis of een recreatiewoning is gebonden aan allerlei voorwaarden, waaronder maximaal 70% financiering en verhuur van de recreatiewoning mag niet de reden zijn voor de aanschaf.

Wanneer je een stuk meer vrijheid wilt en wilt voorkomen dat je onnodige kosten maakt dan is een persoonlijke lening het beste alternatief.

De voordelen van een persoonlijke lening zijn dat je zekerheid hebt over de looptijd, deze is namelijk vast, en de rente, die is namelijk ook vast. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wat je in totaal kwijt bent. Heb je tussentijds geld over? Dan kun je bijna altijd boetevrij aflossen. Er zijn verder ook geen voorwaarden verbonden aan het afsluiten van de lening waardoor je de recreatiewoning dus gewoon kunt verhuren wanneer je er zelf geen gebruik van maakt.

Voor leningen loont het daarom ook om online te vergelijken. Zo kom je erachter dat je veel geld kunt besparen wanneer je een persoonlijke lening bij een online aanbieder afsluit. Zij hebben het voordeel dat zij met meerdere kredietverstrekkers werken en geen dure kantoorpanden en adviseurs hebben wat de zogenaamde grootbanken wel hebben. Op die manier ben je een stuk minder voor je lening kwijt.