Hoe maak je een leuke herfsttafel?

geplaatst op 10-10-2023
 Tweede woning 
alt

Het valt niet meer te vermijden. De kastanjes liggen weer op de grond en vanuit dorpstuinen worden alweer pompoenen verkocht. Het is herfst! En hoe leuk is het tijdens dit seizoen om - al dan niet samen met je kinderen - de herfst in huis te halen? In dit artikel lees je hoe je een herfsttafel inricht op een (eet)tafel. Ovaal, rond, vierkant of rechthoekig, het maakt niet uit. Iedere tafel kan worden omgetoverd tot een herfstwonder.

Wat heb je nodig om een herfsttafel in te richten?


● Een tafel;
● Bladeren;
● Kastanjes;
● Paddenstoelen;
● Andere herfstachtige versiering

 

Bij een winkel als de Action kun je een hoop leuke accessoires met het thema herfst kopen, maar het is natuurlijk veel leuker om je eigen natuuritems te verzamelen. Ga daarom op een droge herfstdag naar het bos en verzamel mooie bladeren, kastanjes en eventueel paddenstoelen. Let wel op: het is niet slim om paddenstoelen met de blote hand aan te raken. Doe je dit per ongeluk toch? Blijf dan van je gezicht af en was zo snel mogelijk je handen.Zo maak je een herfsttafel

Zodra je thuis komt, heb je een lege tafel nodig. Dit kan natuurlijk je normale eettafel zijn. Maar om zo lang mogelijk van je herfsttafel te genieten, is het toch het beste om een tafel te gebruiken die je later niet voor iets anders - zoals avondeten - nodig hebt. Dus hoewel iedere tafel geschikt is, kun je het beste een herfsttafel maken van een sidetable of weinig gebruikt bureau. Maak je gekozen tafel leeg, leg alle herfstspullen die je hebt verzameld op het oppervlak en speel een beetje met kleur en items. Voeg ook sfeerverlichting toe. Kaarsjes kunnen, maar vanwege de brandbaarheid van herfstbladeren raden we aan om voor LED-lampjes te kiezen.

Je herfststalling op een tafel van De Meubel Importeur

Als je geen geschikte tafel hebt om een herfsttafel van te maken, dan kun je voor een voordelige prijs een nieuwe sidetable kopen bij De Meubel Importeur. Mangohouten meubelen hebben een warme uitstraling die goed bij de herfst past, maar die ook tijdens andere jaargetijden heel fraai in je huis staan. Met de kerst kun je op een sidetable een mooie kerststal zetten en in de lente kun je er je paasversiering kwijt. Verder is een sidetable compact - je kunt zo’n tafel vrijwel overal kwijt. En door de lades in een sidetable heb je ook weer wat extra opbergruimte voor sleutels, magazines of kantoorartikelen zoals plakband en pennen. Wil jij een sidetable voor te huis of tweede woning aanschaffen? Doe dat dan in de webshop van De Meubel Importeur.